Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία Control Data ανακοίνωσε το μοντέλο 7600, το οποίο θεωρείται ως ο πρώτος υπερυπολογιστής

Seymour Cray: ο άνθρωπος που «έφερε» το στυλ στους supercomputers, στα οποία κυριαρχεί ο εντυπωσιακός σχεδιασμός οι μεγάλες επιφάνειες γυαλιού.

Στοιχεία που μπορεί να παρατηρήσεις κάποιος όταν βλέπει τις φωτογραφίες των υπολογιστών της CDC (Control Data Corporation),της οποίας ήταν συνιδρυτής, αλλά και της εταιρείας του που έφερε το επίθετό του.

Ο υπολογιστής CDC 7600 υπολόγιζε με ταχύτητα σχεδόν 40 megaflops, διέθετε μνήμη μαγνητικού πυρήνα και το συνολικό μήκος των καλωδιώσεων του ανερχόταν σε 190 χιλιόμετρα!

Επίσης το σχήμα του έμοιαζε με το αγγλικό γράμμα C, κάτι το οποίο δεν ήταν καθόλου τυχαίο μιας και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, βοηθούσε στην καλύτερη χωροθέτησή του.

Στις 03.12.1968, η Control Data Corporation ανακοίνωσε το μοντέλο 7600, το οποίο θεωρείται από ορισμένους ως ο πρώτος πραγματικά υπερυπολογιστής.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο υπάρχει το άρθρο που αναφέρετε στην «κόντρα» με τον IBM NORC σχετικά με τον τίτλο του πρώτου supercomputer.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #cray #cdc #cdc7600 #ControlData #supercomputers

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment