Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ανάψτε μια λυχνία, ακούστε τον ήχο του modem, γράψτε λίγες γραμμές κώδικα σε έναν παλιό υπολογιστή, «φορτώστε» ένα βιντεοπαιχνίδι από κασέτα… αυτά είναι μερικά από τα διαδραστικά σημεία της ξενάγησης.

Μια διαδραστική διαδρομή νοσταλγίας στην οποία τα 5.500 εκθέματα μας «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής. Από το ξύλινο πρώτο ποντίκι, τα αποθηκευτικά μέσα σε μέγεθος ψυγείου, έως τους φορητούς υπολογιστές 15 κιλών! Στο Μουσείο θα δείτε «αρχαιολογίες» υπολογιστών, θα παίξετε με παλιά βιντεοπαιχνίδια, θα «μεταφερθείτε» σε ένα σαλόνι με vintage συσκευές και θα γράψετε κώδικα σε έναν υπολογιστή 40 ετών!

Μπορείτε να επιλέξετε την ιδιωτική ξενάγηση η οποία απευθύνεται σε οικογένειες και μικρές ομάδες*.

Κόστος: 40 ευρώ.

Πακέτα ξεναγήσεων
 • Ομάδα έως 4 άτομα**.
  Παροχές: Αναλυτική ξενάγηση από έμπειρο ξεναγό (διαβάστε τι περιλαμβάνει)
  Ηλεκτρονικά – arcades: έχετε τη δυνατότητα να παίξετε σε παλαιές καμπίνες τα αγαπημένα σας ηλεκτρονικά  παιχνίδια, όπως: Bubble Bobble, Mortal Kombat, Street Fighter Pam-man, Tetris, και πολλά ακόμα!
  Επιτραπέζια παιχνίδια: έχετε τη δυνατότητα να παίξετε με αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια όπως: Monopoly Fortnite, Monopoly Gamer, Pac-man, Tetris, Retroμαχία, Hotel Tycon, Turltes και πολλά ακόμα!

  Δώρο- αναμνηστικό του Μουσείου

  Καφές στο τέλος της ξενάγησης και συζήτηση για τις εντυπώσεις από τα εκθέματα

** σε περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικα άτομα αναλαμβάνουμε τη δημιουργική απασχόληση τους με εκπαιδευτικές δραστηρίοτητες όπως: Ζωγραφική του «φανταστικού» τους υπολογιστή, ανταλλαγή/ερμηνεία γνωστών λέξεων ανά γενιά (π.χ. Τι είναι το Tik Tok; Τι είναι το τρανζιστοράκι;).

Για υγειονομικούς λόγους γίνεται ενδελεχής καθαρισμός των κοινόχρηστων σημείων.