Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Βήμα 1: Δείτε τη θεματολογία του εκπαιδευτικού προγράμματος.

«Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων έκανε τικ τοκ…» (εξέλιξη των υπολογιστών)

 

Αίτημα κράτησης

 

Βήμα 3: Επιβεβαιώστε μας την επίσκεψη σας στο email που θα λάβετε ή εναλλακτικά καλέστε μας στο 2103007010 για να κάνετε τηλεφωνικά την κράτηση.


 

Νέα δυνατότητα για εξ αποστάσεως ξενάγηση. Καλέστε μας στο 2103007010 για λεπτομέρειες σχετικά με το πως μπορούμε να την προγραμματίσουμε.

Η εξ αποστάσεως ξενάγηση πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας:  

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Κατεβάστε τον σχολικό οδηγό επισκέψεων 2023-2024: ΕΔΩ
sxolikos_odigos_2023-2024

«Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων έκανε τικ τοκ…»

Διάρκεια:

Που απευθύνεται:
Σε μαθητές: δημοτικού, γυμνασίου,
λυκείου, ΕΠΑΛ, Ι.Ε.Κ., εσπερινών σχολείων.

Βασικός στόχος είναι:
Να γνωρίσουν καλύτερα και να εκτιμήσουν την τεχνολογία που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους και να μάθουν πως «φθάσαμε» σε όλα αυτά τα σημερινά τεχνολογικά επιτεύγματα.

Περίληψη εκπαιδευτικού προγράμματος:
Ξεκινώντας την ιστορία από τους πρώτους υπολογιστές (ανθρώπινος εγκέφαλος, άβακες, μηχανισμός των Αντικυθήρων, κ.α.) και συνεχίζοντας ανά τους αιώνες φθάνουμε στην πρώτη προγραμματίστρια, στους υπολογιστές ολόκληρα δωμάτια και τη βασική χρήση τους για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η ιστορία συνεχίζεται με αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα της Πληροφορικής καθώς και σε υπολογιστικά συστήματα των δεκαετιών ’60, ’70. Τονίζουμε τον ρόλο και τη συμβολή των γυναικών στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Οι πρώτοι προσωπικοί υπολογιστές και οι home computers είναι ανάμεσα στα εκθέματα που μπορούν να δουν οι επισκέπτες μας, καθώς και να δοκιμάσουν να κουβαλήσουν φορητούς υπολογιστές 15 κιλών!

Τέλος, παρουσιάζουμε τους σημερινούς υπολογιστές που πλέον έχουμε στα χέρια μας και δεν είναι άλλοι, από τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.