Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Από τα αποθηκευτικά μέσα σε μέγεθος ψυγείου, τους σκληρούς δίσκους και τις δισκέτες, έως τα usb στικάκια.

Δείτε το διαδραστικό βίντεο με επιπλέον πληροφορίες:

Τα αποθηκευτικά μέσα στον χώρο και στον χρόνο

3 άνθρωποι, 3 χρονικές περίοδοι, 3 μέσα, 1 τραγούδι.
Μέσω αυτού του βίντεο προβάλλεται η διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για επαφή με την τέχνη της μουσικής και η εξέλιξη της τεχνολογίας, των μέσων, του ήχου και της κουλτούρας γύρω από αυτή την τέχνη.
Δείτε το διαδραστικό βίντεο με επιπλέον πληροφορίες:


Από το Atari 2600 και το σκάκι με αντίπαλο τον υπολογιστή έως τα arcades games και το Mario της Nintendo, μια δεκαετία γεμάτη videogames, η δεκαετία του ’80!

Δείτε το διαδραστικό βίντεο με επιπλέον πληροφορίες:


Από το πρώτο ποντίκι υπολογιστή που κινούνταν μόνο σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση, στο ενσύρματο ποντίκι με την μπίλια και πλέον στα σημερινά ασύρματα ποντίκια!

Δείτε το διαδραστικό βίντεο με επιπλέον πληροφορίες:

–Περίληψη δράσης–

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δράσεων εξωστρέφειας και της ανάπτυξης διαλόγου με τη νεότερη γενιά, σχεδίασε μία σειρά δράσεων για παιδιά και εφήβους. Αξιοποιώντας την σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση ως εκπαιδευτικό και ερμηνευτικό εργαλείο αλλά και τα ψηφιακά ερμηνευτικά μέσα στοχεύει- μέσω της δράσης- στην εξοικείωση παιδιών και εφήβων με την ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη της τεχνολογίας καθώς και την ιστορική της σχέση και αλληλεπίδραση με την pop κουλτούρα και τη διαμόρφωσή της.

Ευρήματα – Εκθέματα του Μουσείου σχετικά με την εξέλιξη της pop κουλτούρας, όπως συσκευές αναπαραγωγής ήχου, αποθηκευτικές μονάδες, ποντίκια, κονσόλες & games αναδεικνύονται μέσα από την τέχνη του performing σε τέσσερα γρήγορα, ψυχαγωγικά αλλά και πληροφοριακά video.

Η δράση #Pop_Over_the_New_World εισάγει το κοινό στην ιστορία της τεχνολογίας και τη σχέση της – επιρροή της στη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση και κουλτούρα.

Η προτεινόμενη δράση αναδεικνύεται περαιτέρω μέσω της δυνατότητας 360 ψηφιακής περιήγησης στο χώρο του Μουσείου, παράλληλης με το σενάριο των video παραγωγών προβάλλοντας ως ετικέτες (tags) τα αντικείμενα – εκθέματα του Μουσείου που αναφέρονται στις καλλιτεχνικές παραγωγές και καλώντας τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν μέσα στο χώρο.

Η δράση κορυφώθηκε με μία ζωντανή διαδραστική περιήγηση στο χώρο του Μουσείου, όπου επισκέπτες αναμείχθηκαν με «περσόνες» μιας άλλης εποχής και είδαν την τεχνολογική εξέλιξη μέσα από διαφορετικά χρονικά. πρίσματα.

 

Σύλληψη- σκηνοθεσία: Ζωή Κατσαμάνη
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Ελένη Μαγκλάρα, Στέλιος Παπιεμίδογλου
Έπαιξαν οι ηθοποιοί : Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Νικολέττα Μακρυνόρη, Ζωή Κατσαμάνη, Κοσμάς Καπογιάννης
Special quest: Δημήτρης Τσαγκιάς
Video making: Δημήτρης Αθανασιάδης
Παραγωγή: PostScriptum
Σχεδιασμός ταυτότητας δράσης: Γιώργος Διονυσόπουλος
Το γύρισμα πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Special thanks to Γιώργος Τσεκούρας

Με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.