Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Ποιοι είμαστε

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής®, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 2008 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της Πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Το επίσημο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από το χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς.

Με περισσότερους από 280 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 5.400 άλλα αντικείμενα από τον χώρο της πληροφορικής, η συλλογή του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Ελλάδα, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν.


Γιατί ένα Μουσείο Πληροφορικής;

Η ζωή μας είναι γεμάτη τεχνολογία. Τα τεχνολογικά προϊόντα του σήμερα είναι η ανακάλυψη του χθες και το ρετρό επίτευγμα του αύριο. Εμείς στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής είδαμε μια φανταστική ευκαιρία να αναδύεται μέσα από τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της πληροφορικής: την ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της τεχνολογικής προόδου που οδήγησε σε ένα πλήρως ψηφιακό παρόν και θα συμβάλει σε ένα απρόβλεπτο τεχνολογικά μέλλον. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής. Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε και να μοιραστούμε την γνώση για την ιστορία της πληροφορικής.


Οι  Άνθρωποι του Μουσείου

Η ομάδα του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής αποτελείται από άτομα που αγαπούν την τεχνολογία και έχουν πάθος για την ιστορία της πληροφορικής. Αυτό που μας συνδέει περισσότερο είναι η όρεξη για γνώση και δημιουργία!

Γεώργιος Τσεκούρας - Ιδρυτής και Πρόεδρος ΕΛ.Μ.Π.
Μαρία Γαλάτα - Ιδρυτικό μέλος του ΕΛ.Μ.Π.
Νόελ Κουτλής - Τεχνικός Σύμβουλος του ΕΛ.Μ.Π.
Κωνσταντίνα Δρίτσα - Μέλος ΕΛ.Μ.Π.
Παναγιούλα Σαμπώ - Μέλος ΕΛ.Μ.Π.

Συμβουλευτική ομάδα: Άννα Φωκά, Διομήδης Σπινέλλης, Κωνσταντίνος Σταματάκης, Σωτήρης Συρμακέζης
Νομικός σύμβουλος: Αριστείδης Παναγιωτόπουλος


Νομική υπόσταση Μουσείου

Το Μουσείο έχει τη νομική υπόσταση αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής®, καταχωρημένη επίσημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Α.Κ. 1428/2012).
Επίσης, έχει καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με αριθμό  μητρώου 127295001000.
Το σήμα (λογότυπο) του, είναι κατοχυρωμένο στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Το Μουσείο είναι εγεγγραμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης