Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε Yoshiro Nakamatsu, σύμφωνα με τον ίδιο, οι εφευρέσεις του ξεπερνούν τις 3.500!

Ο Yoshiro Nakamatsu πιστεύει ότι το σωστό φαγητό & ποτό, η μέτρια άσκηση και η αδιάκοπη ερωτική ζωή θα τον κρατήσουν ζωντανό μέχρι το 2072. Και αν αναρωτηθείτε τι σχέση έχουν αυτά με την Πληροφορική… τότε διαβάστε το κάτωθι κείμενο για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο αριθμός των ωρών ύπνου πρέπει να περιορίζεται σε έξι», συμβουλεύει. «Το αλκοόλ, το τσάι, το γάλα και το νερό της βρύσης είναι κακά για τον εγκέφαλο και πρέπει να αποφεύγονται. Ο καφές είναι επίσης πολύ επικίνδυνος. Ένα γεύμα την ημέρα είναι το βέλτιστο και αυτό το γεύμα πρέπει να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λάδι και όχι περισσότερες από 700 θερμίδες», συμπληρώνει…

Επίσης, λέει ότι οι καλύτερες ιδέες του «έρχονται» όταν κάνει καταδύσεις. Μάλιστα ο Nakamatsu ισχυρίζεται ότι επωφελείται από την έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια των καταδύσεων του, βρίσκοντας νέες ιδέες στα «0,05 δευτερόλεπτα πριν από το θάνατο».

Ο Yoshiro Nakamatsu (γεννήθηκε στις 26.06.1928 στην Ιαπωνία) στο βιογραφικό του αναφέρει τον εαυτό του ως έναν από τους πέντε μεγαλύτερους επιστήμονες στην ιστορία, μαζί με τους: Αρχιμήδη, Μιχαήλ Φαραντάι, Μαρί Κούρι και Νίκολα Τέσλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εφευρέσεις του ξεπερνούν τις 3.500!! Για την ιστορία ο Thomas Edison κατείχε 1.093.

Περισσότερο όμως προτιμά να είναι γνωστός ως ο εφευρέτης της δισκέτας*, του CD, του ψηφιακού ρολογιού, του φαξ, του ταξίμετρου, της συσκευής καραόκε, του CinemaScope, των παπουτσιών με ελατήρια. Επίσης: μπότες με κυψέλες καυσίμου, ενός «αόρατου» ενισχυτικού στηθόδεσμου (B-bust bra), ενός κινητήρα με νερό, του μικρότερου κλιματιστικού στον κόσμο, μιας περούκας αυτοάμυνας, που μπορεί να στραφεί προς την μεριά του επιτιθέμενου.

*Με βάση το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Juusyoku Record, που εκδόθηκε το 1952, ο Nakamatsu ισχυρίζεται ότι είχε εφεύρει την πρώτη δισκέτα πολύ πριν από την υποβολή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της IBM το 1969. Ωστόσο, αυτό που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Nakamatsu το 1952 ήταν ένα χαρτί για αναπαραγωγή ήχου.

Σε αντίθεση με μια δισκέτα, αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Nakamatsu περιγράφει τη χρήση τυπωμένου χαρτιού για την αποθήκευση, αντί του μαγνητικού υλικού, που διαθέτει η δισκέτα. Επίσης, δεν είναι επανεγγράψιμο και δεν διαθέτει τα περισσότερα στοιχεία, που εμπεριέχονται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της IBM για τη δισκέτα. Δεδομένου ότι το χαρτί που χρησιμοποιούσε στην εφεύρεσή του ήταν «εύκαμπτο» υλικό, ο Nakamatsu ισχυρίζεται ότι είχε εφεύρει τη δισκέτα (μερικές φορές χρησιμοποιεί τη φράση «floppy media»).
Σε κάθε περίπτωση, τα εύκαμπτα μαγνητικά μέσα εγγραφής ήταν γνωστά πριν από το 1952.

Ένας εκπρόσωπος της IBM, ο Mac Jeffery, είχε επιβεβαιώσει ότι η εταιρεία έλαβε άδεια χρήσης για ορισμένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του Nakamatsu, αλλά τόνιζε ότι δεν ήταν αυτά που αφορούσαν τη δισκέτα, την οποία η IBM αναφέρει ότι είναι δική της εφεύρεση.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #pionner #YoshiroNakamatsu

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment