Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Edwin Howard Armstrong, γνωστός για την εφεύρεσή του για τη διαμόρφωση συχνότητας (FM)

Άν είσαι εφευρέτης!

Δέκα χρόνια πριν δημιουργήσει τα FM, είχε κάνει γαμήλιο δώρο στη σύζυγό του το πρώτο φορητό ραδιόφωνο στον κόσμο!

Η φωτογραφία είναι από τον μήνα του μέλιτος.

Ο Edwin Howard Armstrong γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 18 Δεκεμβρίου 1890. Με σαφείς επιρροές από το έργο του Marconi, ο Armstrong κατάφερε σε ηλικία 17 ετών να κατασκευάσει το δικό του ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Armstrong εφηύρε τα τρία βασικά ηλεκτρονικά κυκλώματα που χρησιμοποιούνται σε όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό του ραδιοφώνου, του ραντάρ και τηλεόρασης. Ένα από τα κύρια προβλήματα στις πρώτες μέρες του ραδιοφώνου ήταν ο τρόπος ενίσχυσης των αδύναμων σημάτων.

Το 1912, ο Άρμστρονγκ εφηύρε το regenerative circuit – το πρώτο αξιόπιστο μέσο ενίσχυσης των ραδιοκυμάτων. Έχοντας λύσει το πρόβλημα της ενίσχυσης, ο Armstrong έστρεψε την προσοχή του στη μείωση των παρεμβολών και στατικών κυμάτων στους ραδιοφωνικούς δέκτες.

Η έρευνά του σε αυτόν τον τομέα, τον οδήγησε στην εφεύρεσή του για τη διαμόρφωση συχνότητας (FM) το 1933 (στις 26.12.1933 έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Μέχρι τότε, όλοι οι δέκτες χρησιμοποιούσαν διαμόρφωση πλάτους (ΑΜ). Οι εφευρέσεις του Armstrong τον έκαναν πλούσιο και κατείχε 42 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Ωστόσο, είχε πολλές νομικές διαμάχες με την RCA (Radio Corporation of America), η οποία θεωρούσε το ραδιόφωνο FM ως απειλή για το ραδιόφωνο AM.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, βρισκόταν στα δικαστήρια σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τις παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μερικές από τις οποίες κέρδισε και άλλες έχασε.

Εξαιτίας αυτών -δεν του έμενε χρόνος για έρευνα και νέες εφευρέσεις- και αναλώθηκε ανάμεσα σε προσωπικά και οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα το 1954 να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Armstrong #radio #radiofm

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment