Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε η Radia Perlman, γνωστή για τον αλγόριθμο του πρωτοκόλλου «spanning-tree protocol» (STP)

«Το πρωτόκολλο** είναι πραγματικά πολύ απλό, μπορώ να το συνοψίσω σε ένα ποίημα!».

Στις 18.12.1951 γεννήθηκε η Radia Perlman είναι Αμερικανίδα προγραμματίστρια και μηχανικός δικτύων, η οποία κατέχει πάνω από 100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Το 1984 που εργαζόταν στην εταιρεία Digital Equipment Corporation, έγραψε τον αλγόριθμο του πρωτοκόλλου **«spanning-tree protocol» (STP), που είναι απαραίτητο για την λειτουργία του διαδικτύου.

Ως προπτυχιακή φοιτήτρια στο MIT, εργάστηκε υπό την επίβλεψη του Seymour Papert  και ανέπτυξε μια φιλική προς τα παιδιά έκδοση της εκπαιδευτικής γλώσσας LOGO, που ονομάζεται TORTIS.

Την αποκαλούν «Μητέρα του Διαδικτύου», τίτλο τον οποίο έχει αρνηθεί πολλάκις.

Σε συνέντευξή της στο theatlantic.com έχει δηλώσει ό,τι: «Το διαδίκτυο δεν μπορεί να χρεωθεί σε ένα άτομο, παρότι υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να πιστωθούν τη δημιουργία του … εγώ προτιμώ να είμαι έξω από αυτή τη συζήτηση. Πράγματι, έκανα κάποιες θεμελιώδεις συνεισφορές στις υποδομές του διαδικτύου, αλλά καμία τεχνολογία δεν προκάλεσε πραγματικά το Διαδίκτυο να πετύχει. Αυτό που έπαιξε ρόλο, είναι οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους έχει χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, η αναζήτηση στο Διαδίκτυο…».

Πιο πρόσφατα εφηύρε το πρωτόκολλο TRILL για να διορθώσει ορισμένες ατέλειες στα spanning trees.

Πλέον εργάζεται για την Dell EMC.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #stp #RadiaPerlman #internet

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment