Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι χειριστές του υπολογιστή Mark II στο Harvard, «βρήκαν» το πρώτο σφάλμα στους υπολογιστές «bug»

Παρότι και εμείς στο παρελθόν έχουμε αναφέρει την Grace Murray Hopper, ως αυτή που «βρήκε» το πρώτο σφάλμα στους υπολογιστές, τελικά αυτό δεν ισχύει, όπως πολύ αργότερα παραδέχτηκε η ίδια.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1947, οι χειριστές του υπολογιστή Mark II στο Harvard, συμπεριλαμβανομένου και του William Burke, «βρήκαν» το εικονιζόμενο έντομο «bug» και το κόλλησαν στο ημερολόγιο της βάρδιας τους. Οι τεχνικοί της εποχής ήταν εξοικειωμένοι με τον όρο «bug» και χιουμοριστικά σημείωσαν στο ημερολόγιο: «Βρέθηκε η πρώτη πραγματική περίπτωση σφάλματος».

Σε κάθε περίπτωση, η Hopper αγαπούσε να διηγείται την ιστορία με το πρώτο bug μιας και η ίδια και η υπόλοιπη ομάδα του υπολογιστή Mark II, βοήθησαν στη διάδοση της χρήσης του όρου σφάλμα υπολογιστή και της σχετικής φράσης «εντοπισμός σφαλμάτων».

Πάντως σύμφωνα με άλλες πηγές το σφάλμα όντως εντοπίστηκε από άλλους, αλλά υποστηρίζουν ότι η Hopper έκανε την εγγραφή στο ημερολόγιο.

Ήδη από τον 19ο αιώνα, οι Αμερικανοί μηχανικοί αποκαλούσαν ως «bugs» (σφάλματα) τα ελαττώματα στις μηχανές. Το1878, ο Thomas Edison αναφέρθηκε με τον ίδιο όρο σε μια επιστολή του προς έναν συνεργάτη του.

Το 1931, το Baffle Ball, το πρώτο μηχανικό παιχνίδι φλίπερ, διαφημίστηκε ως «απαλλαγμένο από σφάλματα».

Το 1944, ο Isaac Asimov χρησιμοποίησε τον όρο «bug», στο διήγημά του «Catch That Rabbit», για να περιγράψει κάποια προβλήματα σε ένα ρομπότ.

Το ημερολόγιο του υπολογιστή Mark II στο Harvard, βρίσκεται στο Smithsonian National Museum of American History.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Hopper #MarkII #bug #debug

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment