Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα altavista.com, ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης

Στις 15 Δεκεμβρίου 1995, ξεκίνησε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα altavista.com (τότε altavista.digital.com), μιας από τις πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης της δεκαετίας του ’90.
 
Η πρώτη με ενσωματωμένο online μεταφραστή, ονόματι Babel Fish.
 
Η μηχανή αναζήτησης AltaVista δημιουργήθηκε από ερευνητές στα εργαστήρια της Digital Equipment Corporation και του Western Research Laboratory με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες για την ευκολότερη εύρεση αρχείων στο διαδίκτυο. Ο Paul Flaherty είχε την αρχική ιδέα και μαζί με τους Louis Monier και Michael Burrows, οι οποίοι έγραψαν το πρόγραμμα ανίχνευσης (Web crawler) και ευρετηρίου (indexer) αντίστοιχα.
 
Η λέξη «AltaVista» σχηματίζεται από τις λέξεις «high view» or «upper view», στα ισπανικά (alta + vista). Οι δημιουργοί της χρησιμοποιήσαν λέξεις που αναφέρονταν στην υψηλή θέα που είχαν από τη τοποθεσία που ήταν τα γραφεία του στο Palo Alto της Καλιφόρνια.
 
H AltaVista εφάρμοσε τα πρώτα πρακτικά συστήματα CAPTCHA για την καταπολέμηση των bots στο διαδίκτυο και την προστασία από τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στις ιστοσελίδες.
 
Αν πληκτρολογήσετε altavista.com πλέον σας ανακατευθύνει στην Yahoo μιας και το 2003 την είχε εξαγοράσει.
 
Η AltaVista σταμάτησε να λειτουργεί στις 8 Ιουλίου 2013.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #computer #altavista #yahoo #searcheengine

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment