Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ξεκίνησε η εμπορική παραγωγή των CD’s με τον δίσκο «The Visitors» του μουσικού συγκροτήματος ABBA

Παρότι κοντεύουμε να ξεχάσουμε πως είναι να ακούμε μουσική από cd, αξίζει να αναφέρουμε μερικές πληροφορίες.
 
Στις 17 Αυγούστου του 1982 ξεκίνησε η εμπορική παραγωγή των CD’s με τον δίσκο «The Visitors» του μουσικού συγκροτήματος ABBA.
 
Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε δημιουργηθεί το πρώτο των πρώτων CD, το οποίο ήταν είναι μια ηχογράφηση του Claudio Arrau -από το 1979- που έπαιζε βαλς Chopin. Μάλιστα, ο Claudio Arrau είχε προσκληθεί στο εργοστάσιο της Philips στο Ανόβερο για να πατήσει το κουμπί έναρξης για την πρώτη παραγωγή!
 
Το πρώτο όμως δημοφιλές μουσικό CD που δημιουργήθηκε -στο ίδιο εργοστάσιο- ήταν το «The Visitors» των ABBA και για αυτό πιστώνεται ως το πρώτο CD album όλων των εποχών!
 
Μέχρι τη στιγμή που τα CD κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Νοέμβριο του 1982, είχε παραχθεί ένας κατάλογος περίπου 150 μουσικών τίτλων, κυρίως κλασικής μουσικής.
 
Το 1981, είχε προηγηθεί η κατασκευή του πρώτου test CD, πάλι στο εργοστάσιο της Philips στο Αννόβερο, με τη «Συμφωνία των Άλπεων» του Στράους, σε εκτέλεση της φιλαρμονικής ορχήστρας του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του Herbert von Karajan.
 
Το πρώτο cd player ήταν το Sony CDP-101. Η συσκευή κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία την 01 Οκτωβρίου του 1982 μαζί με την κυκλοφορία 50 CD’s, μεταξύ των οποίων ήταν: Joel’s 52nd Street, Toto’s Turn Back, Pink Floyd’s Wish You Were Here, Michael Jackson’s Off the Wall και 46 ακόμα…
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #innovation #computers #music

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment