Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το Playstation 2 ή PS2 κυκλοφόρησε στην Ιαπωνική αγορά

Η Sony, ήδη από το 1997, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για τη δημιουργία μιας -νέας τότε- παιχνιδομηχανής που θα μπορούσε να παίξει DVD και να συνδεθεί στο διαδίκτυο, δύο δυνατότητες που σήμερα δεν μας κάνουν εντύπωση, τότε όμως ήταν πολύ «μπροστά»! Η Sony εκμεταλλευόμενη την ορμή και την τεράστια επιτυχία που είχε το Playstation 1, θεώρησε ιδανική στιγμή να παρουσιάσει το νέο Playstation στο Tokyo Game Show του 1999, όπου και ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορούσε λίγους μήνες αργότερα.

Το Playstation 2 ή PS2 κυκλοφόρησε στις 04.03.2000 στην Ιαπωνική αγορά και μέσα σε λίγες ημέρες οι παιχνιδοκονσόλες «εξαφανίστηκαν» από τα ράφια των καταστημάτων! Μάλιστα, κάποιοι ανυπόμονοι κατέφυγαν στην διαδικτυακή αγορά για να βρουν ένα, το οποίο και πλήρωναν ακριβά.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησαν οι πωλήσεις στις Η.Π.Α. και έναν μήνα αργότερα ξεκίνησε η διάθεση του στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, πάλι λόγω της ζήτησης, η Sony είχε προβλήματα με την τροφοδοσία παιχνιδοκονσολών στην αγορά. Παρά τα αρχικά προβλήματα διαθεσιμότητας, το PS2 έγινε η παιχνιδοκονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις που έγιναν ποτέ, φθάνοντας τα 100 εκατομμύρια τεμάχια μέχρι τον Νοέμβριο του 2005 και τελικά ξεπέρασε τα 155 εκατομμύρια το 2011.

Οι ανταγωνιστές του PS2 ήταν: το Microsoft Xbox, το Nintendo GameCube και το Sega Dreamcast. Η επιτυχία του PS2 ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε τη Sega να διακόψει την κυκλοφορία του Dreamcast και να απομακρυνθεί εντελώς από την αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα, το PS2 παραμένει η πιο επιτυχημένη παιχνιδοκονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις με περισσότερες από 155 εκατομμύρια μονάδες, έναν αριθμό που φαίνεται πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί!

Ο πιο επιτυχημένος τίτλος στην κονσόλα ήταν το GTA: San Andreas, το οποίο πούλησε 17,33 εκατομμύρια αντίτυπα, ακολουθούμενο από το Gran Tourismo 3: A-Spec, το οποίο αγοράστηκε από 14,89 εκατομμύρια παίκτες.

Αρκετά παιχνίδια ξεκίνησαν στο PS2 όπως: God of War, Ratchet & Clank, Jak and Daxter, Devil May Cry, Kingdom Hearts, Sly Cooper, κ.α. Τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για το PS2 ήταν το: Pro Evolution Soccer 2014.

Το 2006, το PS2 διαδέχθηκε το PlayStation 3.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #sony #sonyplaystation2 #ps2 #retrogames

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment