Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το National Science Foundation των Η.Π.Α. ανακοίνωσε ότι θα συνέδεε το δίκτυό του με την Ευρώπη

Στην Aνατολή της δεκαετίας του 1990 τα δίκτυα υπολογιστών αρχίζουν να διευρύνονται όλο και περισσότερο, όλο και πιο μακριά. Οι συνενώσεις όλων αυτών μεταξύ τους θα μας οδηγήσουν στο Internet που γνωρίζουμε σήμερα. Spoiler alert: Ετοιμάζουμε ανάρτηση σχετική με το .gr. Μην αλλάξετε page…!

Στις 16.03.1990 το National Science Foundation των Η.Π.Α. ανακοίνωσε ότι θα συνέδεε το δίκτυό του με την Ευρώπη, μέσω μιας γραμμής δεδομένων υψηλών ταχυτήτων.
Πέντε χρόνια νωρίτερα, το διαδίκτυο με τη σύγχρονη μορφή του άρχισε να αναπτύσσεται ταχύτατα, χάρη στη δημιουργία του NSFNET (National Science Foundation Network), το οποίο είχε διασυνδέσει πέντε κέντρα υπερυπολογιστών στις Η.Π.Α.

Στην Ευρώπη, εκείνη την εποχή, υπήρχε το δίκτυο European Academic and Research Network του CERN, το οποίο ήταν εγκατεστημένο από το 1983. Ωστόσο, ως και το 1989, αποτελούσε ένα διευρυμένο εσωτερικό δίκτυο μεταξύ Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.

Αργότερα το 1990, η Ευρώπη συνέβαλε στην ανάπτυξη του διαδικτύου όταν ο Tim Berners-Lee του CERN ανέπτυξε την HTML και το γνωστό μας www.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #nsfnet #network #internet #www

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment