Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Bill Atkinson, κύριος σχεδιαστής του γραφικού περιβάλλοντος του υπολογιστή Apple Lisa

Ο Bill Atkinson είναι ο κύριος σχεδιαστής και προγραμματιστής του γραφικού περιβάλλοντος (GUI) του υπολογιστή Apple Lisa και  ένα από τα πρώτα τριάντα μέλη της αρχικής ομάδας ανάπτυξης του Apple Macintosh!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παράλληλα με το ταλέντο του στους υπολογιστές είναι και ένας πολύ καλός φωτογράφος. Η ενασχόληση του με τη φωτογραφία του φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη την εποχή που ασχολούνταν με το γραφικό περιβάλλον στους υπολογιστές της Apple. *Δείτε το σχετικό βίντεο που υπάρχει στα σχόλια*

Ο Atkinson δημιούργησε το πρώτο Lisa Window Manager, το Lisa Event Manager, το Menu Manager και το MacPaint.

Επιπροσθέτως ο Atkinson σχεδίασε και υλοποίησε την QuickDraw (βιβλιοθήκη σχετική με τα γραφικά), η οποία χρησιμοποιήθηκε στο γραφικό περιβάλλον τόσο στον υπολογιστή Lisa όσο και στη σειρά υπολογιστών Macintosh.

Επίσης είναι γνωστός για τη δημιουργία του λογισμικού HyperCard για υπολογιστές Apple Macintosh και Apple IIGS. Είναι από τα πρώτα επιτυχημένα συστήματα hypermedia (υπερμέσο) που προηγήθηκαν του world wide web.

Ο Bill Atkinson γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1951 στην Αμερική.

Σε συνέντευξή του έχει δηλώσει:

«Ο Steve Jobs και εγώ γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Κάναμε μεγάλες βόλτες στο Castle Rock State Park, τρώγαμε μαζί και κάναμε μεγάλες συζητήσεις για τη ζωή αλλά και το design. Ανταλλάσσαμε ιδέες μεταξύ μας. Μερικές φορές η συζήτηση μας ξεκινούσε με μια φράση όπως: «Να μια τρελή ιδέα…» και η ιδέα πήγαινε πέρα-δώθε και ωρίμαζε, εξελισσόταν σε μια σοβαρή συζήτηση ή ακόμα και σε ένα έργο που θα έπαιρνε σάρκα και οστά».

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apple #applelisa #gui #BillAtkinson

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment