Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το IBM Simon Personal Communicator ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που διέθετε εφαρμογές λογισμικού

«Έξυπνο» κινητό τηλέφωνο πριν τα smartphones, σε μια εποχή που δεν υπήρχε καν ο σχετικός όρος!

Το IBM Simon Personal Communicator (γνωστό και ως IBM Simon) κυκλοφόρησε στις 16 Αυγούστου 1994 και ήταν ένας συνδυασμός pda και κινητού τηλεφώνου και αυτός ήταν και ο λόγος που αναδρομικά του αποδόθηκε ο τίτλος του πρώτου smartphone στον κόσμο!

Το Simon ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που διέθετε εφαρμογές λογισμικού, όπως ημερολόγιο, σημειωματάριο, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φαξ. Από τρίτους κατασκευαστές είχε δημιουργηθεί μόλις μία, με το όνομα DispatchIt (από την εταιρεία PDA Dimensions) και ήταν μια πρώιμη εφαρμογή remote desktop.

Το Simon δε διέθετε mobile internet, διότι την εποχή εκείνη δεν είχε αναπτυχθεί η αντίστοιχη τεχνολογία.

Το Simon είχε σχεδιαστεί από την IBM η οποία ανέθεσε την κατασκευή του στην εταιρεία Mitsubishi Electric. Το βάρος της συσκευής ήταν 510 γραμμάρια και διέθετε μια οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) διαστάσεων 4.5 × 1.4 ιντσών.

Η συσκευή κυκλοφόρησε σε 15 πολιτείες των Η.Π.Α και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους επαγγελματίες της εποχής οι οποίοι ήθελαν να έχουν ένα μίνι υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο σε μία συσκευή.
Ωστόσο, η υψηλή τιμή του (899 δολάρια, 1.656 με σημερινές τιμές) και η περιορισμένη διάρκεια της μπαταρίας του (μόλις μια ώρα) συνέβαλαν στην απόσυρσή του από την αγορά τον Φεβρουάριο του 1995. Συνολικά πωλήθηκαν 50.000 μονάδες.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #innovation #mobilephone #smartphone #ibm

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment