Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σταμάτησε τη λειτουργία του το ARPANET, το πρώτο δίκτυο και αυτό που αποτέλεσε την αρχή του internet εν έτει 1969

Στις 28.02.1990 σταμάτησε τη λειτουργία του το ARPANET, το πρώτο δίκτυο και αυτό που αποτέλεσε την αρχή του internet εν έτει 1969. Στην εικόνα βλέπετε τη διασύνδεση των τεσσάρων πρώτων κόμβων, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο του 1969.

Ο Vinton Cerf ένας από τους «πατέρες» του διαδικτύου, αποχαιρέτησε το δίκτυο με το κάτωθι ποίημα, το λεγόμενο «Requiem of the ARPANET».

It was the first, and being first, was best,
but now we lay it down to ever rest.
Now pause with me a moment, shed some tears.
For auld lang syne, for love, for years and years
of faithful service, duty done, I weep.
Lay down thy packet, now, O friend, and sleep.

Είχε ξεκινήσει στις 29.10.1969 όταν τα πρώτα πακέτα δεδομένων «ταξίδεψαν» μεταξύ δύο κόμβων του ARPANET, ο ένας στο Πανεπιστήμιο της California και ο άλλος στο Stanford Research Institute. Η εναλλαγή πακέτων του ARPANET βασίστηκε σε σχέδια των Βρετανών επιστημόνων Donald Davies και Lawrence Roberts του Lincoln Laboratory.

Όταν το ARPANET παροπλίστηκε το 1990, ήταν μόνο ένα από τα πολλά δίκτυα που αποτελούσαν το «διαδίκτυο» της εποχής εκείνης, έως ότου φθάσαμε στο 1993 στο CERN (Ευρώπη) όπου το www (World Wide Web) τέθηκε σε δημόσια λειτουργία. Το διαδίκτυο ήταν πλέον διαθέσιμο σε όλους.

Αρχικά χρηματοδοτήθηκε από το ARPA (Advanced Research Projects Agency), τον σημερινό οργανισμό DARPA του Υπουργείο Αμύνης των Η.ΠΑ. και στο δίκτυο δόθηκε το όνομα ARPANET.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #arpanet #network #internet #www

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment