Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του Star Trek, μιας τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας

Τα έβλεπε κανείς στο Star Trek και έλεγε, έλα τώρα πολύ φαντασία έχει ο σεναριογράφος…

Και όμως οι τεχνολογίες που παρουσιαζόταν στη σειρά -το 1966- σήμερα χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητά μας. Έτσι, υπολογιστές με οθόνης αφής, 3D εκτυπωτές, υπολογιστές με αναγνώριση ανθρώπινης φωνή, κινητά τηλέφωνα, ολογράμματα, virtual reality, κ.α. δεν είναι πλέον «διαστημικές» τεχνολογίες!

Επίσης αξίζει να αναφερθούμε στη συσκευή που είχαν, ονομαζόταν Tricorder και ήταν μια φορητή συσκευή που έκανε σήμερα μερικά μόνο από όσα κάνει ένα smartphone! Είναι αυτή που κρατά ο Mr. Spock στη φωτογραφία.

Στις 08.09.1966 προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του Star Trek, μιας τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας, η οποία δημιουργήθηκε από τον Gene Roddenberry.

Η σειρά «βρίσκεται» στον 23ο αιώνα και το πλήρωμα με επικεφαλής τον κυβερνήτη James Kirk (τον υποδύεται ο William Shatner), τον πρώτο αξιωματικό Spock (Leonard Nimoy) και τον ιατρό McCoy (DeForest Kelley), ταξιδεύουν στο διάστημα και ανακαλύπτουν νέους κόσμους.

Το Star Trek δεν έκανε ιδιαίτερη επιτυχία την εποχή της πρώτης προβολή του και μεταδόθηκε μόνο για τρεις τηλεοπτικές σεζόν (συνολικά 79 επεισόδια).

Ωστόσο, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής όταν μεταδόθηκε τη δεκαετία του 1970.

Την αρχική σειρά ακολούθησαν αρκετές τηλεοπτικές σειρές και σειρές κινουμένων σχεδίων καθώς και αρκετές ταινίες.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #startrek #sciencefiction #mrspock

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment