Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη -GSM- κλήση κινητού τηλεφώνου στον κόσμο

Στην φωτογραφία ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Harri Holkeri, μόλις έχει βγει από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη GSM κλήση κινητού τηλεφώνου στον κόσμο!!

Αξίζει να δείτε το βίντεο από εκείνη τη ιστορική στιγμή:

 

Την 1η Ιουλίου 1991, στο Ελσίνκι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη κλήση GSM στον κόσμο σε εμπορικό δίκτυο μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Φινλανδίας Harri Holkeri και του αντιδημάρχου της πόλης Tampere Kaarina Suonio.

Το πρώτο δίκτυο GSM κατασκευάστηκε από την Telenokia και τη Siemens – τη σημερινή Nokia Siemens Networks – για τη φινλανδική εταιρεία εκμετάλλευσης Radiolinja, που τώρα λειτουργεί με το όνομα Elisa.

Κατά τη διάρκεια της 3 λεπτής συνομιλίας τους, ο Harri Holkeri και η Kaarina Suonio συζήτησαν τα οφέλη της νέας, ψηφιακής τεχνολογίας GSM, συμπεριλαμβανομένης της ανώτερης ποιότητας φωνής και ασφάλειας, και το γεγονός ότι η ταυτότητα του τηλεφώνου βρίσκεται στην κάρτα SIM, διευκολύνοντας τους καταναλωτές να επιλέξουν το προϊόν. τους αρέσει.

Χρειάστηκαν όμως δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και πολλές άγρυπνες νύχτες για να γίνει αυτό. Η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική κλήση επιτεύχθηκε στις 4 π.μ. στις 27 Μαρτίου 1991.
Η ακόλουθη φωτογραφία από εκείνη την ημέρα:

 

Η Nokia παρουσίασε το πρώτο κινητό τηλέφωνο GSM, το 1011, στις 10 Νοεμβρίου1992, εξού και το μοντέλο ονομάστηκε 1011. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο ζύγιζε 495 γραμμάρια!

Το Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών (GSM) υιοθετήθηκε το 1987 ως το ευρωπαϊκό πρότυπο για την ψηφιακή τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας. Αυτή η κινητή τεχνολογία δεύτερης γενιάς θα μπορούσε να μεταφέρει δεδομένα καθώς και φωνητική κίνηση. Οι υψηλής ποιότητας φωνητικές κλήσεις του GSM, η εύκολη διεθνής περιαγωγή και η υποστήριξη για νέες υπηρεσίες όπως τα γραπτά μηνύματα (SMS) έθεσαν τα θεμέλια για μια παγκόσμια έκρηξη στη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των συνδρομητών GSM αυξήθηκε πέρα από κάθε πρόβλεψη. Έφτασε σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια την πρώτη δεκαετία έως το 2001.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #nokia #gsm #firstcall

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment