Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παρουσιάστηκε το «Tennis for Two», ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά παιχνίδια στον κόσμο

Πριν το «Pong», υπήρξε το «Tennis for Two» με τον δημιουργό του να έχει πρότερη εμπειρία στην κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας!

Με λίγη φαντασία αυτό που βλέπετε στην οθόνη του παλμογράφου ήταν ένα …videogame!

Το «τέννις για δύο», είναι το πρώτο βιντεοπαιχνίδι τένις που δημιουργήθηκε ποτέ, το δεύτερο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών και το πρώτο που δημιουργήθηκε για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Στις 18.10.1958, οι επισκέπτες περίμεναν στη σειρά στο Brookhaven National Laboratory (βρίσκεται στην πόλη Upton της πολιτείας New York) για να παίξουν το «Tennis for Two. Ο William Higinbotham, δημιουργός του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού παιχνιδιού, ήθελε να δείξει τις δυνατότητες των υπολογιστών του εργαστηρίου τους καθώς και να τους διασκεδάσουν.

 

Δύο άτομα έπαιζαν το ηλεκτρονικό παιχνίδι τένις με ξεχωριστά χειριστήρια που συνδέονταν σε έναν αναλογικό υπολογιστή και χρησιμοποιούσαν παλμογράφο για οθόνη.

 

Ο δημιουργός του παιχνιδιού, William Higinbotham, ήταν ένας φυσικός ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ηγήθηκε της ομάδας ηλεκτρονικών του εργαστηρίου η οποία ανέπτυξε τα ηλεκτρονικά για την πρώτη ατομική βόμβα.

 

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #videogames #raregames #retrogames

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment