Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παρουσιάστηκε ο πρώτος φορητός υπολογιστής της IBM με το όνομα ThinkPad

Ο σχεδιαστής του πρώτου φορητού υπολογιστή ThinkPad, εμπνεύστηκε το σχήμα του από τα μαύρα πιάτα που χρησιμοποιούν στην Ιαπωνία, τα Bento Box.

Το ThinkPad ήταν αρχικά προϊόν της IBM που αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιαπωνία από τον Arimasa Naitoh, ο οποίος και θεωρείται ο «πατέρας του ThinkPad».

Το ThinkPad χρησιμοποιήθηκε στο διάστημα και ήταν οι μόνοι φορητοί υπολογιστές που πιστοποιήθηκαν για χρήση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σε όλα τα ThinkPad είναι χαρακτηριστικό το κόκκινο ThinkPad TrackPoint που ή θα το αγαπήσεις και δε θα πιάσεις ξανά ποντίκι ή θα το μισήσεις και θα ξεχάσεις την ύπαρξή του στη μέση του πληκτρολογίου.

Στις 05 Οκτωβρίου 1992, παρουσιάστηκε ο πρώτος φορητός υπολογιστής της IBM με το όνομα ThinkPad. Ήταν το εικονιζόμενο μοντέλο ThinkPad 700C.

Τη δεκαετία του 1920, o Thomas J. Watson, Sr. είχε παρουσίασε για πρώτη φορά τη λέξη «THINK» ως σύνθημα της IBM.
Η λέξη «THINK» κοσμούσε τα πρώϊμα mainframes της IBM.
Επίσης, για δεκαετίες, η IBM είχε διανείμει σημειωματάρια τσέπης με τη λέξη «THINK» χαραγμένη πάνω στο εξώφυλλο.
Το όνομα «ThinkPad» προτάθηκε από τον Denny Wainwright (υπάλληλο της IBM), ο οποίος είχε ένα τέτοιο σημειωματάριο.

Η IBM, σύμφωνα με την εμπορική πολιτική που ακολουθούσε σχετικά με την ονοματοδοσία των προϊόντων της, για πρώτη φορά δέχθηκε το όνομα ενός υπολογιστή να μην είναι αριθμός αλλά μια λέξη. Σύμφωνα με πηγές, η IBM αναγκάστηκε να το κάνει υπό την πίεση τον εκθειαστικών σχολίων για το όνομα «ThinkPad» από δημοσιογράφους και κοινό της εποχής.

Τον Απρίλιο του 1992, η IBM ανακοίνωσε το πρώτο μοντέλο ThinkPad, το 700, που αργότερα μετονομάστηκε σε 700T μετά την κυκλοφορία τριών νεότερων μοντέλων, των 300, 700 και 700C τον Οκτώβριο του 1992. Το ThinkPad 700T δεν ήταν ένας συνηθισμένος φορητός υπολογιστής, ήταν ένα tablet pc.

Πλέον η σειρά υπολογιστών ThinkPad κυκλοφορεί από την Lenovo, η οποία από το 2005 έχει αγοράσει τον αντίστοιχο τομέα της IBM.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ibm #thinkpad #laptops #lenovo

 

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment