Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παρουσιάστηκε ο IBM 610, ήταν ένας από τους πρώτους υπολογιστές που ελέγχονταν από ένα πληκτρολόγιο

Κάποιοι ιστορικοί τον ονόμασαν, ο «πρώτος προσωπικός υπολογιστής» της IBM – επειδή εν μέρει, ήταν γνωστός ως προσωπικός αυτόματος υπολογιστής (P.A.C) καθώς επίσης και με την έννοια ενός υπολογιστή που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ένα άτομο.

Επίσης, ήταν ένας από τους πρώτους υπολογιστές που ελέγχονταν από ένα πληκτρολόγιο! Φαίνεται δεξιά στην εικόνα.

Ο IBM 610 Auto-Point Computer, παρουσιάστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1957 και αναπτύχθηκε για να καλύψει την ανάγκη ενός γρήγορου και αυτόματου υπολογιστή. Ο ΙΒΜ 610 βασιζόταν στην τεχνολογία των υπολογιστών πρώτης γενιάς οι οποίοι διέθεταν λυχνίες. Επίσης, διέθετε μνήμη μαγνητικού τυμπάνου.

Ο βασικός σχεδιαστής του ήταν ο John Lentz, ως μέρος του έργου του για το εργαστήριο Watson στο Πανεπιστήμιο Columbia. Ο ΙΒΜ 610 ήταν αρκετά μικρός σε μέγεθος για να χωρέσει εύκολα σε ένα γραφείο, ζύγιζε περίπου 360 κιλά.

Είχε σχεδιαστεί για χρήση σε ένα απλό επαγγελματικό γραφείο, χωρίς ιδιαίτερες ηλεκτρικές ή κλιματιστικές απαιτήσεις. Ως συσκευή εισόδου είχε ένα πληκτρολόγιο και η έξοδος του ήταν σε μία ηλεκτρική γραφομηχανή της IBM (η μεσαία συσκευή στην εικόνα της ανάρτησης), με ταχύτητα δεκαοκτώ χαρακτήρων ανά δευτερόλεπτο.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #IBM610 #computer #JohnLentz #autopointcomputer

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment