Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο τρίτος συνιδρυτής της Apple, αποχώρησε από την εταιρεία 11 ημέρες έπειτα από την ίδρυσή της

«Δεν μετανιώνω ποτέ για την απόφασή μου ούτε για μια στιγμή. Αν είχα μείνει μαζί τους στην Apple, μάλλον θα είχα καταλήξει ο πλουσιότερος άντρας στο νεκροταφείο».

Έχει δηλώσει ο Wayne, ο τρίτος συνιδρυτής της Apple, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία 11 ημέρες έπειτα από την ίδρυσή της.

Παραιτήθηκε από το μερίδιο του 10% στην Apple έναντι 800 $. Σήμερα θα ήταν δισεκατομμυριούχος, αλλά αν κρίνουμε από τις παραπάνω δηλώσεις του, φιλοσόφησε αλλιώς τη ζωή.

Ο Wayne μόνο για μια κίνησή του μετάνιωσε σε σχέση με την Apple. Ότι πούλησε το αυθεντικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει με τους Jobs και Wozniak, για 500$ στις αρχές του 1990, ενώ το ίδιο έγγραφο το 2011 πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1,6 εκατομμύρια δολάρια!

Την 1η Απριλίου 1976, ο Ronald Wayne κάθισε στη γραφομηχανή του και συνέταξε ένα επαγγελματικό συμφωνητικό που περιγράφει τις ευθύνες των τριών ανδρών. Υπέγραψε το έγγραφο, μαζί με τους Steve Wozniak και Steven Jobs και εγένετο η Apple. Ο Wayne σχεδίασε επίσης το πρώτο λογότυπο της εταιρείας, μια σκηνή που απεικονίζει τον Sir Isaac Newton κάτω από μια μηλιά, η οποία κράτησε λιγότερο από ένα χρόνο πριν αντικατασταθεί από το σύμβολο που σχετίζεται με την εταιρεία σήμερα.

Όμως πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε ότι η συμπεριφορά του ενός από τους νέους συνεργάτες του ήταν αιτία για να είναι ανήσυχος. Ο Jobs είχε πάρει ένα δάνειο 15.000 $ για να αγοράσει προμήθειες ώστε να εκπληρώσει το πρώτο συμβόλαιο της Apple.  Όπως αναγραφόταν στο συμφωνητικό που είχαν υπογράψει οι τρεις ιδρυτές της Apple, όλα τα μέλη της ήταν συνυπεύθυνα για τυχόν ζητήματα που βάρυναν οποιονδήποτε από τους τρεις συνεργάτες.

Ενώ ο Jobs και ο Wozniak ήταν νέοι και δεν είχαν κάτι να χάσουν, ο Wayne είχε περιουσιακά στοιχεία -συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού- και φοβόταν ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε αποτυχίας το οικονομικό βάρος θα το επωμιζόταν αυτός.

Στις 12 Απριλίου 1976, αφού πέρασε μόλις 11 ημέρες με τους Wozniak και Jobs, ο Wayne παραιτήθηκε από τον ρόλο του στην εταιρεία. Παραιτήθηκε από το μερίδιο του 10 τοις εκατό στην Apple έναντι 800 $.

«Όλοι κατάλαβαν γιατί πήρα το όνομά μου από τη σύμβαση», είπε ο Γουέιν. «Δεν υπήρχε καμία διαφωνία για αυτό, δεν υπήρχε ανταγωνισμός».

Σήμερα ο Wayne διαμένει σε ένα τροχόσπιτο στο Pahrump της Νεβάδας, όπου πουλά γραμματόσημα και σπάνια νομίσματα.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apple #ronaldWayne #SteveWozniak #StevenJobs

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment