Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Sir Clive Sinclair παρουσίασε το ηλεκτρικό τρίκυκλο Sinclair C5

Στη φωτογραφία ο πάντα πρωτοπόρος Clive δοκιμάζοντας το ηλεκτρικό τρίκυκλο C5 μέσα στο καταχείμωνο και αυτό δεν ήταν η καλύτερη ιδέα για να πείσει το κοινό ότι θα μπορούσαν να κινούνται με ένα τέτοιο «ανοιχτό» όχημα στους δρόμους.

Στις 10.01.1985, ο αείμνηστος Βρετανός επιχειρηματίας Sir Clive Sinclair γνωστός από τους υπολογιστές Sinclair παρουσίασε το όραμα του για το μέλλον των προσωπικών μεταφορών. Η επίδειξη έγινε στο Alexandra Palace στο Λονδίνο.

Το Sinclair C5 ήταν ηλεκτρικό μονοθέσιο όχημα, με υποβοήθηση πεντάλ και με αυτονομία έως 32χλμ. ‘Όμως με τιμή στις 399 £ το πρωτοποριακό αυτό όχημα «οδηγήθηκε» στην αποτυχία αφού δεν έπεισε το κοινό ότι θα ήταν το νέο μέσο κοντινών μεταφορών.

Επίσης, το Βρετανικό Συμβούλιο Ασφαλείας εξέδωσε μια εξαιρετικά αρνητική έκθεση για το όχημα.

Οι προσδοκίες του Sir Clive Sinclair σύντομα αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξες.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου, είχαν πωληθεί μόνο 5.000. Η παραγωγή σταμάτησε τον επόμενο μήνα, με περισσότερα από 7.000 τρίκυκλα που είχαν ήδη κατασκευαστεί, να παραμείνουν αδιάθετα.

Πριν το μοντέλο C5 είχε προηγηθεί το C1, στις αρχές του 1980.

Το 2010 ο Sir Clive Sinclair επανήλθε με το όχημα Sinclair X-1, αλλά και πάλι δεν πήγε καλά στις πωλήσεις.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #SirCliveSinclair #CliveSinclair #SinclairC5 #innovation #electric #car

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment