Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο S. Ayyadurai κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα του όρου «email», ήταν το όνομα ενός προγράμματος υπολογιστή

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον εφευρέτη του email!

Ποιανού email όμως….;;;

Το 1978* ο 14χρονος, τότε, Shiva Ayyadurai (ο εικονιζόμενος) ανέπτυξε ένα πρόγραμμα υπολογιστή που το ονόμασε «EMAIL» και το οποίο είχε τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά ενός συστήματος αλληλογραφίας μεταξύ γραφείων και οργανισμών.

Στις 30.08.1982, o Ayyadurai έλαβε την πιστοποίηση κατοχύρωσης για τα πνευματικά δικαιώματα του όρου «email», αλλά δεν τον κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επειδή, όπως έχει πει, εκείνη την εποχή δεν ήταν δυνατό να κατοχυρώσει κάποιος πνευματικά δικαιώματα για να ένα λογισμικό.

Επανερχόμενοι πάλι στο 1978 και συγκεκριμένα το καλοκαίρι αυτού του έτους, να αναφέρουμε ότι ο Ayyadurai είχε απασχοληθεί ως μαθητευόμενος στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϋ (UMDNJ) στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Ένας από τους επόπτες του, ο Δρ. Leslie P. Michelson , αναγνώρισε τις ικανότητές του και τον προκάλεσε να «μεταφέρει» το συμβατικό σύστημα γραπτής αλληλογραφίας σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας.

 

Σχετικά με τις αμφισβητήσεις και τις διαμάχες που υπάρχουν.

Είναι πιθανό ο Ayyadurai να ήταν ο πρώτος που επινόησε τον όρο «EMAIL». Το 1971, τα λέγαμε «μηνύματα»», είχε δηλώσει ο Tomlinson*.

*Ο Ray Tomlinson, ήταν Αμερικανός προγραμματιστής υπολογιστών, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σύστημα ARPANET (ο πρόδρομο του Internet, το 1971.

Το MIT ανέδειξε την εφεύρεσή του ως μία μεταξύ των τεσσάρων, στην εισερχόμενη τάξη πρωτοετών μαθητών των 1.040 φοιτητών. Τα έγγραφα του, που τεκμηριώνουν την εφεύρεση του email έγιναν δεκτά από το Ίδρυμα Smithsonian.

Ο Ayyadurai έχοντας τέτοιες αναγνωρίσεις στα χέρια του συνεχίσει έως και σήμερα να προβάλλει τον εαυτό του ως τον εφευρέτη του email!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ο Ayyadurai έγινε γνωστός για μια καμπάνια παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον COVID-19 και τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας σχετικά με την αιτία του συγκεκριμένου ιού. Επίσης έκανε εκστρατεία για την απόλυση του Anthony Fauci χαρακτηρίζοντας τον ως ηθοποιό του λεγόμενου «deep state».

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #email #Ayyadurai

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment