Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο όρος PDA χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον John Sculley

Ο όρος PDA (Personal digital assistant) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον John Sculley, τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, στις 07 Ιανουαρίου του 1992, στην παρουσίαση της συσκευής Apple Newton.

Η συσκευή κυκλοφόρησε το 1993 με τα μοντέλα της να φέρουν το όνομα MessagePad και με το λειτουργικό σύστημα Newton.

Πέρα από τον ορισμό, ως πρώτη τέτοιου είδους συσκευή αναφέρεται ένα organizer που κυκλοφόρησε το 1984 από την εταιρεία Psion και στη συνέχεια το Psion’s Series 3, το 1991.

Το 1994, η IBM παρουσίασε το πρώτο PDA με λειτουργίες κινητού τηλεφώνου, το IBM Simon, το οποίο επίσης θεωρείται το πρώτο smartphone.

Στη συνέχεια, το 1996, η Nokia παρουσίασε ένα PDA με λειτουργίες κινητού τηλεφώνου, το μοντέλο 9000 Communicator.

Μια ακόμα νεοεισερχόμενη εταιρεία σε αυτήν την αγορά, ήταν η Palm, με μια σειρά προϊόντων PDA που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τον Μάρτιο του 1996.

Η Palm κυριάρχησε στα PDA τα επόμενα χρόνια, σε μια εποχή που όλο και περισσότερα Pocket PC κυκλοφορούσαν στην αγορά.

Το 2000 και η Microsoft, αναμείχθηκε σε αυτή την αγορά, παρουσίασε το λειτουργικό σύστημα Windows Mobile καθώς και συσκευές Tablet PC.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά, τα περισσότερα PDA αρχίσαν να «μετατρέπονται» σε smartphones, μέχρι να φθάσουμε στο 2007 με την Apple και το 2008 με την Google να δείχνουν τον δρόμο για τηλέφωνα με iOS και Android αντίστοιχα.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #psion #pda #apple #applenewton #ibmsimon #palm #nokia #ios #android

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

 

Post a comment