Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Michael Spindler αντικαταστάθηκε από τον Gil Amelio

Όταν αλλάζεις συχνά προπονητή δεν είναι καλό σημάδι και ούτε η ομάδα «στρώνει» εύκολα… κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και με την Apple στις αρχές του ’90.
 
Το 1993 o John Sculley είχε εκδιωχθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Apple και τη θέση του είχε αναλάβει ο Michael Spindler, ο οποίος απέτυχε να πουλήσει την Apple σε μια εκ των IBM, Sun Microsystems και Philips και στις 02 Φεβρουαρίου 1996 αντικαταστάθηκε από τον Gil Amelio. Ο Amelio έμεινε στη θέση του CEO για 499 ημέρες…
 
Η διαχείριση της εταιρείας τα προηγούμενα τρία χρόνια από τον Spindler είχε οδηγήσει σε απολύσεις 1.300 υπαλλήλων και σοβαρές οικονομικές απώλειες, αν και επί των ημερών του κυκλοφόρησαν το PowerPC καθώς και το λειτουργικό σύστημα Newton.
 
Επίσης, ο Amelio εγκατάλειψε το υπό σχεδιασμό λειτουργικό σύστημα Copland και αντ’ αυτού, επέβλεψε την ανάπτυξη του Mac OS 8, το οποίο αντικατέστησε το System 7. Οργάνωσε την αγορά του NeXT, της εταιρείας που ίδρυσε ο Steve Jobs μετά την αποχώρησή του από την Apple το 1985.
 
Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο τη θέση του Amelio ανέλαβε -ως προσωρινός CEO- ο Steve Jobs, o οποίος «επανέφερε» και οδήγησε την Apple στην κερδοφορία με τα μηχανήματα iMac και G3.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ceo #apple #amelio #spindler #stevejobs