Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Mario εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι Donkey Kong, ως ξυλουργός με το όνομα «Jumpman»

Πάμε να μάθουμε γιατί ο Donkey Kong δεν είναι γάιδαρος και γιατί ο Mario έχει μπλε φόρμα και μουστάκι!

Και οι δύο χαρακτήρες εμφανίστηκαν σαν σήμερα το 1981. Σχεδιαστής και των δύο, ο Shigeru Miyamoto.

Το 1981, η Nintendo ήθελα να πάρει άδεια για να δημιουργήσει ένα παιχνίδι βασισμένο στο κόμικ Popeye. Όταν όμως απορρίφθηκε το αίτημα της, η Nintendo αποφάσισε να δημιουργήσει νέους χαρακτήρες.
Ο σχεδιαστής της Nintendo, Shigeru Miyamoto είχε σκεφθεί διάφορους ήρωες, όμως κατέληξε σε ένα «τρίγωνο» μεταξύ πιθήκου, ξυλουργού και μιας κοπέλας, οι οποίοι παρέπεμπαν/αντιστοιχούσαν στους χαρακτήρες Bluto, Popeye και Olive Oyl.

Ο Bluto αντικαταστάθηκε από έναν πίθηκο (Donkey Kong), στον οποίο όπως είχε δηλώσει ο Miyamoto «δεν έβρισκε τίποτα κακό ή αποκρουστικό». Επίσης για τον σχεδιασμό του Donkey Kong είχε επηρεαστεί από τις ταινίες «Η πεντάμορφη και το τέρας» και King Kong του 1933. Επίσης ο Cranky Kong, γνωστός ως Donkey Kong Sr., είναι επίσης ο παππούς του τρέχοντος Donkey Kong.

Ο Miyamoto χρησιμοποίησε τη «γάιδαρος» για να αποδώσει τη ερμηνεία «πεισματάρης» στα Αγγλικά. ενώ το «Kong» ήταν απλώς ένας όρος για μεγάλους πιθήκους στην Ιαπωνία.
Η εμφάνιση του χαρακτήρα επανασχεδιάστηκε για το Super NES το 1994 από τον σχεδιαστή Kevin Bayliss.

Ο Mario εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 09.07.1981, στο παιχνίδι Donkey Kong, ως ξυλουργός με το όνομα «Jumpman». Αν και κάποιοι υποστήριζαν ότι ο Jumpman ίσως ήταν ο πατέρας του Mario, τελικά ο Jumpman και ο Mario είναι ο ίδιος χαρακτήρας.

Υπάρχουν δύο πιθανές θεωρίες σχετικά με την προέλευση του ονόματος του Mario.
Η πρώτη αφορά συνεργασία που είχε ο πρόεδρος της Nintendo στην Αμερική Minoru Arakawa, ο οποίος ενοικίαζε μια αποθήκη ιδιοκτησίας της εταιρείας του Mario Segale. Οι δύο τους είχαν διάφορες αψιμαχίες, όμως όταν τα «βρήκαν» επέλεξαν να ονομάσουν τον χαρακτήρα Mario καθώς εμφανισιακά έμοιαζε με τον Segale.
Η δεύτερη θεωρία αναφέρει ότι υπήρχε ένα οικογενειακό εστιατόριο κοντά στα γραφεία της Nintendo Αμερικής, το οποίο ονομαζόταν «Mario and Luigi’s», ωστόσο σύμφωνα με αρκετούς αυτή η θεωρεία «δένει» σχετικά με το όνομα του Luigi.

Ο Shigeru Miyamoto έντυσε τον Mario με μια μπλε φόρμα και ένα κόκκινο μπλουζάκι για να κάνει αντίθεση με το φόντο του παιχνιδιού Donkey Kong, το οποίο ήταν μαύρο.
Επίσης του «φόρεσε» λευκά γάντια, ούτως ώστε ο παίκτης του videogame να μπορεί να δει τα χέρια του να κινούνται στην οθόνη.
Επίσης του πρόσθεσε και ένα καπέλο για να μην χρειαστεί να δώσει κίνηση στα μαλλιά του Mario όταν αυτός έκανε άλματα.
Του «φύτρωσε» και ένα μουστάκι καθώς του ήταν δύσκολο να σχεδιάσει τις εκφράσεις του προσώπου.

Αργότερα, ο Mario έναν «απέκτησε» ένα μικρότερο αδερφό, τον Luigi, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι Mario Bros.

Εκείνη την εποχή, ο Shigeru Miyamoto δεν περίμενε ότι ο Mario θα γίνει δημοφιλής. Στις μετέπειτα εμφανίσεις του, ο Mario είχε ένα κόκκινο «M» σε λευκό κύκλο στο καπέλο του και κίτρινα κουμπιά στη φόρμα του. Ο Mario έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, κυκλοφορίες βίντεο, κόμικς και σε ταινία μεγάλου μήκους που ονομάζεται «Super Mario Bros: The Movie».

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #nintendo #mario #mariosegale #supermario

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment