Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Marconi μετέδωσε με επιτυχία ένα ραδιοκύμα σε απόσταση, «γενέθλια» του wireless

Σαν σήμερα το 1894 ο Marconi κατάφερε να μεταδώσει σε μικρή απόσταση ένα ραδιοκύμα και ήταν η αρχή για να καταφέρει να κάνει εφικτές τις θαλάσσιες επικοινωνίες.

Αργότερα η θέση του ασυρματιστή σε κάθε πλοίο θα ήταν τόσο σημαντική όσο και του πλοιάρχου, σώζοντας πολλές φορές ανθρώπινες ζωές.

Στις 10 Μαΐου 1894, ο Ιταλός εφευρέτης και ηλεκτρολόγος μηχανικός Guglielmo Marconi μετέδωσε με επιτυχία ένα ραδιοκύμα σε απόσταση ¾ του μιλίου, έχοντας κατασκευάσει το δικό του «αόρατο κύμα».
Κατά πολλούς αυτή η ημερομηνία αποτελεί την ημέρα γενεθλίων του wireless.

Ο Marconi άρχισε να πραγματοποιεί πειράματα, κατασκευάζοντας μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του, στη σοφίτα του σπιτιού του στο Villa Griffone στο Pontecchio της Ιταλίας, με τη βοήθεια του μπάτλερ του Mignani.
Ο στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει ραδιοκύματα για να δημιουργήσει ένα πρακτικό σύστημα «ασύρματης τηλεγραφίας» – δηλαδή τη μετάδοση τηλεγραφικών μηνυμάτων χωρίς σύνδεση καλωδίων, όπως χρησιμοποιείται από τον ηλεκτρικό τηλέγραφο.
Αυτό δεν ήταν μια νέα ιδέα – πολλοί ερευνητές εξερευνούσαν τις ασύρματες τεχνολογίες τηλεγραφίας για πάνω από 50 χρόνια, αλλά καμία κατασκευή μέχρι τότε δεν είχε αποδειχθεί τεχνικά και εμπορικά επιτυχημένη.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #markoni #wireless

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment