Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Bill Hewlett και ο David Packard επισημοποίησαν την συνεργασία τους

Γνωρίστηκαν όταν πήγαν για κάμπινγκ και ψάρεμα για δύο εβδομάδες στα βουνά του Κολοράντο!

Packard Hewlett ή Hewlett Packard…;;

Έπαιξαν κορώνα-γράμματα για το ποιο επίθετο θα μπει πρώτο στο όνομα της νέας τους εταιρείας. Την 01 Ιανουαρίου του 1939, ο Bill Hewlett και ο David Packard επισημοποίησαν την συνεργασία τους.

Δύο φίλοι οι οποίοι ξεκίνησαν μαζί το 1934, σε ένα μικρό γκαράζ στο Palo Alto, με κεφάλαιο 538$ και με εξοπλισμό ένα δράπανο.

Το γκαράζ της Hewlett-Packard θεωρείται η «γενέτειρα της Silicon Valley»!

Τη δεκαετία του 1930, το Πανεπιστήμιο του Stanford και ο κοσμήτορας Frederick Terman άρχισαν να ενθαρρύνουν τους καθηγητές και τους αποφοίτους να παραμείνουν στην περιοχή αντί να εγκαταλείψουν την Καλιφόρνια και να αναπτύξουν σε εκείνη την περιοχή εταιρείες με αντικείμενο την τεχνολογία. Οι ιδρυτές της HP, Bill Hewlett και David Packard, θεωρούνται οι πρώτοι φοιτητές του Stanford που «άκουσαν» τη συμβουλή του Terman.

Στις ημέρες μας το γκαράζ είναι ένα ιδιωτικό μουσείο που ανήκει στην εταιρεία Hewlett-Packard (HP). Βρίσκεται στη λεωφόρο Addison 367 στο Palo Alto της Καλιφόρνια.

Το γκαράζ έχει χαρακτηριστεί από τότε ιστορικό ορόσημο της Καλιφόρνια και είναι καταχωρισμένο στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων. Αν και δεν είναι ανοιχτό για δημόσιες περιηγήσεις, το γκαράζ είναι ορατό από το δρόμο.

 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι: Το 1938 οι ιδρυτές της HP παρουσίασαν το πρώτο προϊόν τους, ένα ταλαντωτή ακουστικών συχνοτήτων (HP200A Audio Oscillator).

 

Επίσης ένας από τους πρώτους πελάτες της εταιρείας τους, ήταν η Walt Disney Productions, στην οποία και πούλησαν μερικά τεμάχια από την δεύτερη έκδοση της προαναφερθείσας συσκευής ήχου (HP200B), για να εγκατασταθούν στο χώρο όπου θα έπαιζε η ταινία κινουμένων σχεδίων Fantasia.

Η εταιρεία τους ιδρύθηκε επίσημα στις 18.08.1947.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #innovation #computers #music #anniversary #HewlettPackard #HP200A

 

Πηγές κειμένου

Πηγή εικόνας