Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Bill Gates παρουσίασε το Tablet PC

Τα tablet PC είναι σουπερ κουλ!

Είχε γράψει ο Bill Gates το 2001.

«Την επόμενη χρονιά, πολλοί από εσάς που είστε σήμερα στο κοινό, θα κρατάτε σημειώσεις με αυτά τα tablet PC» προέβλεψε ο Bill Gates και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτές οι νέες φορητές συσκευές που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου, μέσα σε πέντε χρόνια θα γίνουν πιο δημοφιλείς από τα pc».

Αυτά και πολλά άλλα, ανέφερε ο Gates στην εναρκτήρια ομιλία της εμπορικής έκθεσης Comdex / Fall 11.11.2001.

Οκτώ μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 26.03.2001, ο Bill Gates παρουσίασε αναλυτικά το Tablet PC στο συνέδριο Engineering Windows Hardware στο Anaheim της Καλιφόρνια, όπου και ανακοίνωσε ότι αυτές οι νέες πρωτοποριακές συσκευές κυκλοφορούσαν μετά από ένα χρόνο και θα κατασκευάζονταν από εταιρείες όπως η HP, η Compaq ή Acer. Η Microsoft καθιέρωσε τον όρο tablet PC αναφερόμενη σε συσκευές με τις προδιαγραφές που η ίδια είχε θέσει.

Το Tablet PC είχε επεξεργαστή Transmeta Crusoe, οθόνης αφής με πενάκι και ειδική έκδοση των Windows XP (Windows XP Tablet PC Edition). Επίσης, μεταξύ των καινοτόμων πλεονεκτημάτων του Tablet PC, ήταν η εφαρμογή Journal που συνδύαζε το Microsoft Word με δυνατότητες αναγνώρισης γραφής.

Η τιμή κυμαινόταν μεταξύ 2.000- 3.500 δολαρίων και το βάρος ήταν περίπου 3 κιλά.

Η Microsoft καθιέρωσε τον όρο tablet PC το 2001, όμως οι περισσότεροι όταν ακούμε την λέξη tablet, το μυαλό μας πηγαίνει στην άσπονδη φίλη τους, την Apple.

Υπήρχαν δύο βασικοί λόγοι για αυτό, η Microsoft πίστευε ότι μια φορητή συσκευή θα πρέπει να κάνει τα ίδια με έναν υπολογιστή και να τρέχει ένα κανονικό λ/σ. Η Apple από την άλλη, το 2010 παρουσίασε μια συσκευή που ήθελε να είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή το tablet να μην είναι ο αντικαταστάτης του υπολογιστή ούτε να τρέχει το ίδιο λ/σ.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #microsoft #tabletpc

 

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment