Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Aiken προσέγγισε την IBM και προτείνει τη δημιουργία ενός «γιγαντιαίου εγκέφαλου» (giant brain)

Πίσω στο 1937, όπου κάποιοι λίγοι άνθρωποι στον κόσμο αναφερόντουσαν στη λέξη εγκέφαλος και εννοούσαν μια υπολογιστή μηχανή!
 
Ίσως έχετε ακούσει – ελπίζουμε πως όχι- τον μηχανικό στο συνεργείο σας να σας λέει ότι έχει πρόβλημα ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου σας…!! Και σε αυτή την περίπτωση αναφέρονται στο υπολογιστικό σύστημα του οχήματός σας.
 
Ο Aiken προσέγγισε την IBM για να τους προτείνει τη δημιουργία ενός «γιγαντιαίου εγκέφαλου» (giant brain) ή πιο απλά ενός υπολογιστή!
 
Στις 03.11.1937 ο Howard H. Aiken (φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και αργότερα σχεδιαστής του υπολογιστή Harvard Mark 1) έγραψε μια επιστολή στον James W. Bryce (μηχανικός της IBM) ξεκινώντας μια συζήτηση σχετικά με την κατασκευή αυτόματων υπολογιστικών μηχανημάτων με σκοπό τη χρήση τους στον υπολογισμό φυσικών προβλημάτων.
 
Αυτή η συζήτηση θα «οδηγούσε» στη δημιουργία του υπολογιστή Mark 1 στο Χάρβαρντ το 1944. Η εικόνα της ανάρτησης είναι από αυτό τον υπολογιστή.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #computerhistory #ibm #mark1 #harvard

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment