Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Le Prince, η παλαιότερη ταινία που σώζεται

Αυτή είναι η παλαιότερη ταινία που σώζεται. Σύμφωνα με πηγές κινηματογραφήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1888.

Ο Louis Le Prince ήταν ο πρώτος άνθρωπος που «τράβηξε» μια κινούμενη σειρά εικόνων χρησιμοποιώντας μια κάμερα με φακό και χάρτινο φιλμ και για αυτό θεωρείται από κάποιους ως ο «Πατέρας της Κινηματογράφησης».

Η ταινία μικρού μήκους του Le Prince, αποκαλούμενη «Roundhay Garden Scene», έχει 20 καρέ και διαρκεί μόλις 1.66 δευτερόλεπτα.

Η ταινία του Le Prince ήταν 2 χρόνια πριν από την παρουσίαση του κινητοσκόπιου του Thomas Edison και 7 χρόνια νωρίτερα από την πρώτη προβολή κινηματογραφικής ταινίας (28 Δεκεμβρίου 1895) από τους αδελφούς Lumière στο Παρίσι.

Ο Le Prince πειραματιζόταν με την εφεύρεσή του, όταν γύρισε τις σκηνές αυτές στον κήπο του σπιτιού της οικογένειας Whitley στο Oakwood Grange, ένα προάστιο του Leeds στην Αγγλία. Στην ταινία εμφανίζονται ο γιος του Adolphe, η πεθερά του Sarah Whitley, ο πεθερός του Joseph Whitley και η δεσποινίς Annie Hartley, όλοι τους εμφανίζονται σε ξέγνοιαστες στιγμές!

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #film #LouisLePrince #cinema #rarevideo

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment