Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Wolfenstein 3D

Το Wolfenstein 3D είναι ένα βιντεοπαιχνίδι shooter πρώτου προσώπου (first-person shooter ή FPS) που αναπτύχθηκε από την εταιρεία id Software και κυκλοφόρησε από τις εταιρείες, Apogee Software και FormGen.

Αρχικά, κυκλοφόρησε στις 05.05.1992 για υπολογιστές που έτρεχαν DOS. Το Wolfenstein 3D είχε επιρροές από το βιντεοπαιχνίδι Castle Molfenstein του 1981 της εταιρείας Muse Software και ήταν το τρίτο της σειράς Wolfenstein.

Στο Wolfenstein 3D, ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του συμμαχικού κατασκόπου William «B.J.» Ο Blazkowicz κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου καθώς δραπετεύει από τη ναζιστική φυλακή «Castle Wolfenstein» και συμμετέχει σε μια σειρά κρίσιμων αποστολών εναντίον των Ναζί.
Ο παίκτης διασχίζει κάθε ένα από τα επίπεδα του παιχνιδιού για να βρει έναν ανελκυστήρα για να «περάσει» στο επόμενο επίπεδο ή να πρέπει να πολεμήσει με έναν «τελικό κακό». Κατά τη διάρκεια του παιχιδιού, ο παίχτης έρχεται αντιμέτωπος με ναζί στρατιώτες, σκύλους και άλλους εχθρούς με μαχαίρια και μια ποικιλία από όπλα.

Για αρκετά χρόνια το Wolfenstein 3D ήταν στη λίστα των απαγορευμένων παιχνιδιών της Γερμανίας λόγω των ναζιστικών αναφορών του. Χρειάστηκαν 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του για να «βγει» από αυτή τη λίστα.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #fun #funny #memories #Wolfenstein3D #retrogames #retrogaming

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment