Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Quake

Quake ή απλά στα ελληνικά, τα τέρατα που κάνουν ντου από παντού, για την ακρίβεια 3D πέσιμο!

Το Quake είναι βιντεοπαιχνίδι first-person shooter που δημιουργήθηκε από την id Software και η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε από την GT Interactive στις 22.06.1996.

Ως ο διάδοχος της σειράς βιντεοπαιχνιδιών Doom της id Software, το Quake βασίστηκε στην τεχνολογία του προκάτοχου του. Όμως όλο το περιβάλλον στο Quake διαμορφώθηκε σε 3D, κάτι που δεν είχε γίνει έως τότε σε παιχνίδια δράσης, με βασική αιτία ότι απαιτούνταν αρκετά μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, που δε διέθεταν οι τότε υπολογιστές και παιχνιδοκονσόλες της εποχής.

Η τεχνική του 3D είχε χρησιμοποιηθεί στην πιο απλή μορφή της σε προσομοιωτές πτήσης, αλλά τα προηγούμενα παιχνίδια δράσης πρώτου προσώπου όπως το Doom και το Duke Nukem.

Έως τότε η τεχνολογία που χρησιμοποίησαν δεν επέτρεπε πλήρη προβολή 360 μοιρών. Έτσι, ο παίχτης δεν μπορούσε να κοιτάξει προς τα πάνω στον ουρανό ή προς τα κάτω στο έδαφος. Αυτό ήταν κάτι που περιόριζε τη δράση και τα «τέρατα» δεν μπορούσαν πραγματικά να επιτεθούν στον παίχτη από την πάνω ή την κάτω μεριά.

«Ήμασταν το πρώτο παιχνίδι δράσης για πολλούς παίκτες που είχε σχεδιαστεί με τη λογική client και server», εξηγεί ο Willits (ένας εκ των σχεδιαστών), αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο το Quake επέτρεψε σε πολλούς παίκτες να συνδεθούν σε έναν κοινό διακομιστή παιχνιδιών (game server), αντί να συνδεθούν οι χρήστες απευθείας μεταξύ τους.

Το Quake κυκλοφόρησε για: MS-DOS, AmigaOS, Classic Mac OS, RISC OS, Sega Saturn, Nintendo 64, Linux, Microsoft Windows.

Κυκλοφόρησαν αρκετές εκδόσεις. Στις 24 Ιουνίου 2016, δόθηκε στην κυκλοφορία μια επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του Quake.
Για την 20η επέτειο αναπτύχθηκε ένα πακέτο αποστολής από το MachineGames και κυκλοφόρησε το Quake Champions.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #quake #videogame #retrogame

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment