Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Double Dragon

Double Dragon

Ο τίτλος του παιχνιδιού είναι μια αναφορά στο παιχνίδι δύο παικτών και στην ταινία πολεμικών τεχνών του Bruce Lee με τίτλο «Enter the Dragon» (1973), η οποία αποτέλεσε σημαντική έμπνευση πίσω από το Kunio-kun και το Double Dragon, ενώ το καλλιτεχνικό στυλ και το σκηνικό του παιχνιδιού επηρεάστηκαν από τις ταινίες Mad Max και διάφορες σειρές manga όπως το Fist of the North Star καθώς και σειρές anime.

Το Double Dragon είναι ένα βιντεοπαιχνίδι beat’em up το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 22.04.1987, στην Ιαπωνία, για καμπίνες arcades. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Technōs Japan και κυκλοφόρησε από την Taito για arcades σε όλη την Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
Η ανάπτυξη του παιχνιδιού έγινε από τον Yoshihisa Kishimoto. Το Double Dragon ήταν ο διάδοχος του προηγούμενου beat ’em up βιντεοπαιχνιδιού της Technos, το οποίο ονομαζόταν Nekketsu Kōha Kunio-kun (1986), το οποίο κυκλοφόρησε εκτός Ιαπωνίας από τον εταιρεία Taito με το όνομα Renegade. Ο Kishimoto αρχικά οραματίστηκε Double Dragon ως την συνέχεια του βιντεοπαιχνιδιού Kunio-kun, όμως στην πορεία το εξέλιξε ως ένα νέο παιχνίδι με διαφορετικό καστ ηρώων και αλλαγμένο σκηνικό.

Το Double Dragon διεξαγόταν σε ένα σκηνικό μιας «πλάγιας κύλισης» των παιχτών κυρίως προς τα δεξιά και αυτό έδινε την αίσθηση της προόδου μέσα στο παιχνίδι. Επίσης, μπορούσαν οι παίχτες να συνεργάζονται μεταξύ τους, να μπορούν να πάρουν το όπλο του εχθρού αφού πρώτα τον αφόπλιζαν.

Το Double Dragon εκτός από τις καμπίνες arcades κυκλοφόρησε για: NES, Master System, Atari 2600, Atari 7800, Atari ST, Amiga, Amstrad CPC, Commodore 64, Game Boy, Genesis/Mega Drive και Atari Lynx. Ένα ριμέικ με τίτλο Double Dragon Advance κυκλοφόρησε για το Game Boy Advance το 2003.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #doubledragon #videogames #games #arcades

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment