Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι του σειράς Pokemon

Το Pokémon είναι συντομογραφία του «Pocket Monsters» ή επί το ελληνικότερον «Τέρατα τσέπης».
 
Επίσης να θυμηθούμε ότι το 2016 η πλατεία Συντάγματος γέμιζε συχνά με κόσμο ο οποίος κυνηγούσε Pokemon μέσω της εφαρμογής Pokemon Go!
 
Η αρχική ιδέα για τα Pokémon προήλθε από τον σχεδιαστή παιχνιδιών Satoshi Tajiri ο οποίος όταν ήταν παιδί είχε μια συλλογή από έντομα. Ο Tajiri μεγαλώνοντας σε μια πόλη παρατήρησε ότι λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μειώνονταν ο αριθμός των εντόμων και έβλεπε ότι πλέον τα παιδιά έπαιζαν στα σπίτια τους αντί για έξω. Αυτές οι σκέψεις του Tajiri του έδωσαν την ιδέα ενός βιντεοπαιχνιδιού, που θα περιείχε πλάσματα που θα έμοιαζαν με έντομα.
Τα πλάσματα Pokémon δεν αιμορραγούσαν ποτέ ούτε πέθαναν στη μάχη, μόνο λιποθυμούσαν και αυτό ήταν μια επιλογή του Tajiri, καθώς δεν ήθελε το βιντεοπαιχνίδι που θα δημιουργούσε θα εμπεριείχε «άσκοπη βία».
 
Ο Tajiri είπε ότι η ιδέα του Poké Ball εμπνεύστηκε από το Capsule Monsters του Ultraseven μια ιαπωνική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας tokusatsu (1967–1968).
 
Αρχικά το υπο σχεδιασμό βιντεοπαιχνίδι ονομαζόταν Capsule Monsters, όμως ο τίτλος αντιμετώπιζε ζητήματα σχετικά με το εμπορικό όνομα. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε CapuMon και σε KapuMon πριν ονομαστεί Pocket Monsters.
 
Έτσι η πρώτη έκδοση ονομάστηκε «Pocket Monsters Red and Green» και κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 27.02.1996 για το Nintendo Game Boy. Αργότερα κυκλοφόρησαν εκδόσεις και εκτός Ιαπωνίας με το όνομα «Pokémon Red and Blue».
 
Το Pokémon είναι μια σειρά βιντεοπαιχνιδιών που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Game Freak και κυκλοφορούν έως σήμερα από τη Nintendo και την The Pokémon Company. Δημιουργήθηκαν από τον Satoshi Tajiri με τη βοήθεια του Ken Sugimori.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Tajiri θεωρούσε ότι θα μπορούσε να προωθήσει καλύτερα την ιδέα του για ανταλλαγή πλασμάτων Pokemon μέσω του ειδικού καλωδίου σύνδεσης που διέθετε τότε το Nintendo Game Boy.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #pokemon #nintendo #videogames

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment