Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για τα Microsoft Windows

Το Cello ήταν το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για τα Microsoft Windows!

Κυκλοφόρησε στις 08.06.1993 ως πρόγραμμα shareware! (αχ πόσο καιρό έχουμε να ακούσουμε/γράψουμε αυτή τη λέξη).

Δημιουργήθηκε από τον Thomas Bruce* για να διευκολύνει τους δικηγόρους να συνδέονται στο διαδίκτυο μιας και μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν browsers που ήταν για το Unix.
Η έλλειψη προγράμματος περιήγησης για τα Windows σήμαινε ότι πολλοί νομικοί δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε νομικές πληροφορίες που διατίθενται στο www που μόλις είχε δοθεί για δημόσια χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Cello μπορούσε να εκτυπώσει σελίδες HTML σε φιλική μορφή για το χρηστή. Διέθετε σελιδοδείκτες και υποστήριζε αρχεία εικόνας των μορφών: GIF, XBM, PCX και BMP. Επίσης, υποστήριζε τη λειτουργία «mailto:».

Εκτός από τα Windows 3.1, το Cello δούλεψε στα Windows NT 3.5 και με μικρές τροποποιήσεις στο OS / 2. Το Cello χρησιμοποιούσε το σύστημα winsock για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Παρότι, είχε ανακοινωθεί η έκδοση 2.0, η ανάπτυξη της εγκαταλείφθηκε. Η έκδοση 1.01a, η οποία παρουσιάστηκε στις 16 Απριλίου 1994, ήταν η τελευταία έκδοση που κυκλοφόρησε.

*Ο Bruce είναι ο συνιδρυτής του Legal Information Institute at Cornell Law School, το οποίο εδρεύει στην πόλη Ithaca (το όνομα προέρχεται από το ελληνικό νησί Ιθάκη) της πολιτείας New York των Η.Π.Α.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #www #web #cello #browser

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment