Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε το πρόγραμμα mIRC

Το mIRC δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή Khaled Mardam-Bey, έναν Βρετανό παλαιστινιακής και συριακής καταγωγής. Ξεκίνησε να αναπτύσσει το λογισμικό στα τέλη του 1994 και κυκλοφόρησε την πρώτη του έκδοση στις 28 Φεβρουαρίου 1995.
 
Ο Mardam-Bey έχει δηλώσει ότι αποφάσισε να δημιουργήσει το mIRC επειδή ένιωθε ότι οι πρώτοι χρήστες του IRC* (Internet Relay Chat) για Windows δεν είχαν κάποιες βασικές δυνατότητες IRC. Το έγραψε σε C και C+. Ο Mardam-Bey συνέχισε να το αναπτύσσει όταν είδε ότι οι χρήστες του mIRC εκτιμούσαν το πρόγραμμά του και τα downloads αυξάνονταν μέρα με την μέρα. Επίσης ο ίδιος έχει πει ότι κάποια στιγμή «ζούσε» από το mIRC.
 
Η πιο πρόσφατη έκδοση (7.67) του mIRC κυκλοφόρησε στις 02.10.2021.
 
* Το Internet Relay Chat ή IRC είναι μια υπηρεσία συνομιλίας μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο. Η επικοινωνία γίνεται μέσω απλού κειμένου (plaintext). Το I.R.C. δημιουργήθηκε το 1988 από τον Jarkko Oikarinen, τότε φοιτητής σε Φιλανδέζικο πανεπιστήμιο, ο οποίος ήταν γνωστός στο chat με το ψευδώνυμο Wiz. Η χρήση του IRC βοηθούσε τους φοιτητές να επικοινωνούν μεταξύ τους και να δημιουργούν ομάδες μέσω των οποίων επικοινωνούσαν όλοι μαζί.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #mIRC #IRC

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment