Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε το Microsoft Bob, μια προσπάθεια να γίνουν τα Windows ευκολότερα στη χρήση τους

Με τον σκυλάκο Rover να κάνει καριέρα αργότερα ως βοηθός στη σουίτα του Office, το 1995 η Microsoft είχε την ιδέα να φτιάξει ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας για τα Windows!

Το Microsoft Bob ήταν μια προσπάθεια να κάνει τα Windows ευκολότερα στη χρήση τους. Αντί οι χρήστες να πλοηγούνται στο αρχικό περιβάλλον των Windows και να κάνουν διπλό κλικ στα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας, το Microsoft παρείχε ένα φιλικό περιβάλλον, το οποίο ήταν μια γραφική αναπαράσταση ενός σπιτιού. Έτσι, πολλές από τις λειτουργίες των Windows είχαν «αντικατασταθεί» με ενέργειες που κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή.

Οι χρήστες θα μπορούσαν να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο μέσα στο εικονικό σπίτι και να αλληλεπιδράσουν με διάφορα αντικείμενα κάνοντας κλικ πάνω τους. Για παράδειγμα, ένας χρήστης που ήθελε να γράψει ένα γράμμα μπορούσε να κάνει κλικ στο στυλό και στο χαρτί που υπήρχε σε ένα γραφείο. Τότε, άνοιγε έναν απλό κειμενογράφο επιστολών. Παρομοίως, κάνοντας κλικ σε ένα ημερολόγιο που ήταν τοποθετημένο σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού, τότε εμφανιζόταν το ημερολόγιο του χρήστη.

Το Microsoft Bob κυκλοφόρησε στις 10.03.1995.

Επικεφαλής του έργου για το Microsoft Bob ήταν η Karen Fries, εργαζόμενη της Microsoft. Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε έρευνα των καθηγητών Clifford Nass και Byron Reeves του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Η Melinda Gates, σύζυγος του Bill Gates, ήταν διευθύντρια μάρκετινγκ γι’ αυτό το προϊόν.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Microsoft #Bob #MicrosoftBob #userinterface

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment