Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε η JavaScript, με αρχικό όνομα Mocha

Σας «στριμώχνουν» οι προθεσμίες στη δουλειά;

Θυμηθείτε ότι ο Brendan Eich δημιούργησε την JavaScript μόλις σε 10 ημέρες!!

Κυκλοφόρησε στις 04.12.1995, δημιουργήθηκε αρχικά από τον Brendan Eich της εταιρείας Netscape με την επωνυμία Mocha.

Αργότερα μετονομάστηκε σε LiveScript και τελικά σε JavaScript, κυρίως διότι η ανάπτυξή της επηρεάστηκε περισσότερο από τη γλώσσα προγραμματισμού Java.

Η πρώτη έκδοση της JavaScript ήταν διαθέσιμη μαζί με τον Netscape Navigator 2.0.

Στα πρώτα χρόνια του www οι ιστοσελίδες ήταν εντελώς στατικές, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα δυναμικής συμπεριφοράς μετά τη φόρτωση της σελίδας στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το 1995 η Netscape αποφάσισε να προσθέσει μια δέσμης ενεργειών στο πρόγραμμα Navigator. Για να το επιτύχει αυτό η Netscape συνεργάστηκε με την Sun Microsystems για την ενσωμάτωση της γλώσσας προγραμματισμού Java και προσέλαβε τον Brendan Eich (μετέπειτα συνιδρυτής των: Mozilla project, Mozilla Foundation και Mozilla Corporation).

Η επιλογή του ονόματος JavaScript είχε προκαλέσει σύγχυση, δίνοντας την εντύπωση ότι ήταν «κομμάτι» της Java. Δεδομένου ότι η Java ήταν η δημοφιλής νέα γλώσσα προγραμματισμού εκείνη την εποχή, πολλοί «χρεώνουν» στην Netscape ότι το όνομα JavaScript, αποτέλεσε ένα τέχνασμα μάρκετινγκ για θεωρηθεί από το κοινό ότι είχε δημιουργήσει τη δική της γλώσσα.

Την στιγμή της πρώτης κυκλοφορίας της JavaScript, 28 κατασκευαστές… δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν αυτή την τεχνολογία.

Έτσι οι παρακάτω εταιρείες αναγνώρισαν την JavaScript και σκόπευαν να τη χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικά προϊόντα:

America Online, Inc, Apple Computer. Inc., Architext Software, Attachmate Corporation AT&T, Borland International, Brio Technology, Inc, Computer Associates Inc., Digital Equipment Corporation, Hewlett-Packard Company, Iconovex Corporation Illustra Information Technologies, Inc. Informix Software, Inc., Intuit Macromedia, Metrowerks Inc., Novell Inc., Oracle Corporation, Paper Software Inc., Precept Software Inc., RAD Technologies Inc., The Santa Crux Operation Inc., Silicon Graphics Inc, Spider Technologies, Sybase Inc., Toshiba Corporation, Verity Inc. και η Vermeer Technologies, Inc.

Εν τέλει, παράλληλα με την HTML και την CSS, η JavaScript είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες του World Wide Web και βρίσκει εφαρμογή και εκτός διαδικτύου.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #java #javascript #Netscape

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment