Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο David Bunnell δημοσίευσε ένα άρθρο του Bill Gates, ο οποίος παραπονούνταν για την πειρατεία λογισμικού

Στις 03.02.1976 ο David Bunnell (δεξιά στη φωτ.) δημοσίευσε στο ενημερωτικό δελτίο για τον υπολογιστή Altair, ένα άρθρο του Bill Gates, ο οποίος παραπονούνταν για την πειρατεία λογισμικού.

Ο Bill Gates απευθυνόταν προς τους χομπίστες που τότε ασχολούνταν με τους υπολογιστές και τους κατηγορούσε ότι κλέβουν software. Έγραφε μεταξύ άλλων: «Όπως πρέπει να γνωρίζει η πλειονότητα των χομπιστών, οι περισσότεροι από εσάς κλέβετε το λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Το υλικό (hardware) πρέπει να πληρώνεται, αλλά το λογισμικό είναι κάτι για κοινή χρήση. Ποιος νοιάζεται αν πληρώνονται αυτοί που εργάζονται για να δημιουργηθεί;

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο David Bunnel ήταν ο δημιουργός των περιοδικών πληροφορικής: PC Magazine, PC World, και Macworld.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Bill Gates να παρουσιάζει στον David Bunnell ένα πρόγραμμα σε έναν IBM 5150 (τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή της IBM).

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι δυο τους είχαν συναντηθεί στην εταιρεία MITS για το πρώτο πρόγραμμα της Microsoft για τον υπολογιστή Altair 8800.

To 2016, ο Gates δήλωσε για τον θάνατο του Bunnel: «Ο David Bunnell ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας υπολογιστών. Λυπάμαι που μαθαίνω για το θάνατό του»

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #billgates #piracy

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment