Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο

Σκεφθείτε να είστε μέλη μιας κοινότητας και να μπορούσατε να αλλάξετε απόψεις με ανθρώπους όπως οι Bill Gates, Steve Jobs, Michael Dell, Dan Bricklin, Mitch Kapor, Ray Kurzweil, Seymour Papert, Ben Rosen, Esther Dyson, Philip Donald Estridge και Clive Sinclair, όταν και οι ίδιοι ήταν ακόμα στα πρώτα τους βήματα!

Η Boston Computer Society ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο και έγινε η μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο. Ιδρύθηκε στις 12.02.1977 και μάλιστα ο νεότερος συνιδρυτής της, ήταν ο Rottenberg Jonathan μόλις 13 χρονών!

Τα επόμενα χρόνια έφθασε να διαθέτει περισσότερα από 31.000 μέλη και στις Η.Π.Α. και σε άλλες 57 χώρες. Ενθάρρυνε τα μέλη της να συμμετάσχουν και να οργανώνουν συνεργασίες. Στο αποκορύφωμά της, η κοινότητα είχε πάνω από 850 ενεργούς εθελοντές που παρήγαγαν 40+ ενημερωτικά δελτία, 100+ συναντήσεις και εργαστήρια κάθε μήνα και επίσης ήταν εντυπωσιακό ότι μέλη της κοινότητας στελέχωναν πάνω από 120 τηλεφωνικές γραμμές για τεχνική βοήθεια.

Η BCS δημιούργησε και ξεκίνησε περισσότερες από 60 ομάδες χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ομάδων για υπολογιστές Macintosh και IBM. Οι μηνιαίες συναντήσεις της BCS «φιλοξένησαν» την πρώτη παρουσίαση πολλών πρωτοποριακών προϊόντων, όπως του Lotus 1-2-3 και του υπολογιστή Apple Macintosh. Σε αυτές τις συναντήσεις, οι χρήστες μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με τους πιο σημαντικούς ηγέτες των εταιρειών Πληροφορικής, την εποχή που αρκετοί από αυτούς ήταν στο ξεκίνημά τους.

Με την εξέλιξη του Internet, η οργάνωση άρχισε να χάνει αρκετά μέλη και ως επακόλουθο αυτού, ήταν η μείωση της χρηματοδότησης της BCS με αποτέλεσμα να διαλυθεί το 1996. Όμως, άφησε «πίσω» της μια εξαιρετική κληρονομιά, μιας και από εκεί ξεκίνησαν νέες ιδέες, σταδιοδρομίες και εταιρείες, συναρπαστικές αναμνήσεις από στιγμές στην ιστορία της τεχνολογίας που συνέβησαν σε συναντήσεις της BCS.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #BCS #computer #computersociety

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment