Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft

«Νέοι αγρότες μόνοι ψάχνονταν», θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της ιστορίας των αδελφών Guillemot.

Τα πέντε αδέλφια της οικογένειας Guillemot βοηθούσαν τους γονείς τους στην αγροτική επιχείρηση, στη συνέχεια άνοιξαν ένα κατάστημα στο οποίο μεταξύ άλλων πωλούσαν μέχρι και υπολογιστές σε αγρότες και στην πορεία δημιούργησαν την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft!

Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική γαλλική επαρχία της Βρετάνης, τα πέντε αδέλφια Guillemot αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, επέστρεψαν στην επιχείρηση των γονιών τους με σκοπό να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για την αναβάθμισή της.

Ο Yves Guillemot, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας ανέφερε: «Συνεργαζόμασταν μόνο με αγρότες και τα περιθώρια κέρδους από αυτή την ενασχόληση ήταν πολύ περιορισμένα. Η επιχείρηση που είχαν οι γονείς μου στην πραγματικότητα την εποχή εκείνη (μέσα δεκαετίας ’80) συρρικνώθηκε και έτσι ο καθένας μας έπρεπε να βρει νέες επαγγελματικές δραστηριότητες, οπότε ο μεγαλύτερος αδερφός μου Claude ξεκίνησε εμπόριο με CD ήχου. Αυτό τότε ήταν επαναστατικό. Στη συνέχεια αρχίσαμε να πωλούμε υπολογιστές σε αγρότες. Μετά από αυτό δημιουργήσαμε ένα κατάστημα που πωλούσε κάθε είδους πράγματα για τους αγρότες από χημικά έως και ανταλλακτικά. Σε αυτό το κατάστημα ξεκινήσαμε να πουλάμε βιντεοπαιχνίδια, επειδή ήταν μέρος των πραγμάτων που μπορούσαμε να εμπορευόμαστε μέσω των προμηθευτών μας. Όταν ο αδερφός μου Claude, πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνειδητοποίησε ότι αγόραζε από τον [Γάλλο] προμηθευτή του προϊόντα σε διπλάσια τιμή. Έτσι, σκέφθηκε ότι ίσως υπήρχε ένα περιθώριο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση».

Τα πέντε αδέλφια της οικογένειας Guillemot, Yves & Michael & Gerard & Claude και Christian ίδρυσαν την Ubisoft στις 28.03.1986 στη Γαλλία. Ο Yves Guillemot σύντομα έκανε συμφωνίες με την Electronic Arts, τη Sierra On-Line και τη Microprose για να διανείμουν τα παιχνίδια τους στη Γαλλία. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Ubisoft άρχισε να επεκτείνεται σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Ubisoft ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης παιχνιδιών και το 1994 άνοιξε το πρώτο στούντιο της στο Montreuil της Γαλλίας, το οποίο αργότερα έγινε η έδρα της εταιρείας. Την ίδια χρονιά, ο σχεδιαστής videogames Michel Ancel δημιούργησε τον χαρακτήρα Rayman, έναν χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιών που εξακολουθεί να υπάρχει έως τις μέρες μας. Το 1996, η Ubisoft εισήχθη στο χρηματιστήριο και συνέχισε να επεκτείνεται με γραφεία σε όλο τον κόσμο, όπως στη Σαγκάη και το Μόντρεαλ.

Το 2000, η Ubisoft εξαγόρασε την εταιρεία Red Storm Entertainment -της οποίας συνιδρυτής ήταν ο Αμερικανός συγγραφέας Tom Clancy- γνωστή για τα βιντεοπαιχίδια Tom Clancy’s. Το 2001, η Ubisoft αγόρασε την εταιρεία Blue Byte, γνωστή για το παιχνίδι «The Settlers».

Μέχρι το 2003, η Ubisoft είχε επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε 22 χώρες, όπου σε εννέα από αυτές διέθετε γραφεία παραγωγής ή σχεδιασμού. Το 2003 η Ubisoft παρουσίασε μια σειρά από βιντεοπαιχνίδια όπως: Tom Clancy’s Splinter Cell, Prince of Persia: The Sands of Time, XIII, Rayman 3 και Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Raven Shield και Beyond Good and Evil.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Ubisoft δοκίμασε να ξεκινήσει μια σειρά από διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, όπως τα à Uru: Ages Beyond Myst, το Matrix Online και το EverQuest. Επίσης, η Ubisoft δημιούργησε το διαδικτυακό ιστότοπο ubi.com με σκοπό να προωθήσει τα online videogames. Όμως, τον Φεβρουάριο του 2004, η Ubisoft ακύρωσε τις online δυνατότητες των Uru: Ages Beyond Myst, The Matrix Online. Την ίδια χρονιά η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Wolfpack Studios,  γνωστή για το Fantasy MMORPG Shadowbane και τον Ιούλιο του 2004 η Ubisoft κυκλοφόρησε το Tom Clancy’s Splinter Cell: Pandora Tomorrow για το Xbox και το PlayStation 2 το οποίο ήταν online multiplayer και από πολλούς είχε χαρακτηρισθεί ως «the single best reason to get online».

Στις 20 Δεκεμβρίου 2004, η Electronic Arts (EA) αγόρασε μερίδιο 19,9% της Ubisoft.

Η Ubisoft λειτουργεί έως και σήμερα και ανάμεσα στους τίτλους για τους οποίους είναι γνωστή βρίσκονται: Rayman Legends, Assassin’s Creed Odyssey, Heroes of Might and Magic, Rabbids Go Home, Just Dance και πολλά άλλα.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ubisoft #videogames #Guillemot

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment