Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Konami

Frogger (1981), Track & Field (1983), Castlevania (1986), Blades of Steel (1987), Teenage Mutant Ninja Turtles: The Arcade Game (1989), Gradius (1985), Contra (1987), Rocket Knight Adventures (1993), Suikoden (1995), Metal Gear Solid (1998), Silent Hill (1999), Pro Evolution Soccer (1995)

Η Konami ξεκίνησε ως μια εταιρεία που ενοικίαζε jukebox, εξελίχθηκε ως μια από τις πιο γνωστές εταιρείες videogames και τώρα τελευταία άνοιξε γυμναστήρια…!! Ιδρύθηκε στις 21.03.1969.

Το 1969, ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Kagemasa Kozuki (ο οποίος είναι σήμερα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου) ίδρυσε στην περιοχή Toyonaka της Οζάκα μια εταιρεία ενοικίασης και επισκευής jukebox. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μετονομάστηκε σε Konami Industry Co., Ltd. και επικεντρώθηκε στην κατασκευή διαφόρων μηχανών ψυχαγωγίας arcade υπό την καθοδήγηση του Kagemasa (KO)zuki και των συνεργατών του, Yoshinobu (NA)kama, Hiro (M)atsuda και Shokichi (I)shihara. Το όνομα Konami προέρχεται από τις συλλαβές των επωνύμων των παραπάνω στελεχών της εταιρείας και σημαίνει «μικρό κύμα» (small wave) στα Ιαπωνικά.

Η Konami δημιούργησε αρκετά παιχνίδια για το Atari 2600, μεταξύ αυτών Frogger και Pooyan. Επίσης, επεκτάθηκε και σε άλλες «πλατφόρμες» όπως το Commodore 64 και Sinclair ZX Spectrum. Η Konami είχε δημιουργήσει διάφορα προγράμματα για τους προσωπικούς υπολογιστές MSX, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς στην Ιαπωνία και σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Το 1985 η Konami ασχολήθηκε και με την παιχνιδοκονσόλα Famicom.

Η εμβληματική σειρά Metal Gear ξεκινήσε στο MSX2 το 1987 με το Metal Gear και το Metal Gear 2: Solid Snake το 1990.

Η τεράστια επιτυχία της Konami, που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μεγάλωσε πάρα πολύ την εταιρεία, η οποία επίσης δημιούργησε τίτλους παιχνιδιών για τις παιχνιδοκονσόλες Super Nintendo, PC Engine (TurboGrafx-16) και Sega Genesis, καθώς και νέο υλικό arcade.

Η νομική ονομασία της Konami άλλαξε σε Konami Co., Ltd. τον Ιούνιο του 1991 και τα κεντρικά γραφεία μεταφέρθηκαν στο Minato του Τόκιο το 1993.

Η Konami συνέχισε δυναμικά και στην εποχή των 32-bit, όπου παρουσίασε δεκάδες τίτλους παιχνιδιών για τις κονσόλες: Sony PlayStation, Sega Saturn, Nintendo 64, Game Boy και Game Boy Color της Nintendo.

Το 1999 η Konami έκανε την είσοδο της στην αγορά παιχνιδιών με κάρτες Yu-Gi-Oh! Trading Card Game.

Όσον αφορά το μέλλον, ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος Hideki Hayakawa έχει δηλώσει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να εστιάζει στα παιχνίδια για κινητά. Επίσης, η Konami ως μέλος του ομίλου Konami Holdings Cοrporation, έχει επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως τα γυμναστήρια.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #konami #videogame #games

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment