Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Activision

Για όσους/ες έχουν παίξει το Call of Duty, αξίζει να μάθουν για την ACTIVISION.

Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τους David Crane, Larry Kaplan, Alan Miller, Bob Whitehead, Jim Levy, πρώην προγραμματιστές παιχνιδιών της Atari, οι οποίοι ήταν ενοχλημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν από την εταιρεία καθώς ήθελαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια για την δημοφιλή κονσόλα Atari 2600.

Ξεκίνησε την 01.10.1979 και ήταν η πρώτη ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών για παιχνιδομηχανές. Μετά την κρίση των video games του 1983, η Activision έχασε την αξιοπιστία της στην αγορά και αναγκάστηκε να «μετακομίσει» στα PC games, τότε η εταιρεία άλλαξε όνομα σε Mediagenic, η οποία στο τέλος χρεωκόπησε.

Ο Αμερικάνος επιχειρηματίας Bobby Kotick μαζί έναν μικρό όμιλο επενδυτών αγόρασε την εταιρεία και την ονόμασε Activision ξανά. Η νέα Activision έχοντας στο τιμόνι τον Kotick άρχισε να έχει καλή πορεία και το 2003 δημιούργησε τη γνωστή σειρά βιντεοπαιχνιδιών Call of Duty.

Το 2008, αυτή η εταιρεία συμμετοχών (που είχε δημιουργηθεί και από την Activision) συγχωνεύτηκε με την Vivendi Games (μητρική εταιρεία Blizzard Entertainment) και δημιούργησε την Activision Blizzard, πάλι με τον Kotick ως CEO της.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #activision #atari #retrogames #retrogaming

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment