Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία Sony

Το πρώτο προϊόν της Sony** ήταν ένας ηλεκτρικός βραστήρας ρυζιού!!!

Το 1946, ο Masaru Ibuka άνοιξε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών μέσα σε ένα πολυκατάστημα στο Τόκυο.

Η εταιρεία ξεκίνησε με κεφάλαιο 190.000 γιεν και συνολικά 8 υπαλλήλους.

Στις 7 Μαΐου 1946, ο Ibuka συνεταιρίστηκε με τον Akio Morita και ίδρυσαν μια εταιρεία με την ονομασία Tokyo Tsushin Kogyo (東京 通信 工業 (Tokyo Telecommunications Engineering Corporation). Ως Tokyo Tsushin Kogyo έψαχναν για ένα ρωμαϊκό όνομα για χρήση στην αγορά και σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τα αρχικά τους, TTK. Ο πρωταρχικός λόγος που δεν το έκαναν είναι, ότι η ιαπωνική σιδηροδρομική εταιρεία Tokyo Kyuko ήταν γνωστή ως TTK.

Επίσης, περιστασιακά χρησιμοποίησαν το ακρωνύμιο «Totsuko» στην Ιαπωνία, αλλά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στελεχών στις Η.Π.Α., ο Morita ανακάλυψε, ότι οι Αμερικανοί είχαν πρόβλημα να προφέρουν αυτό το όνομα. Επίσης, δοκίμασαν το «Tokyo Teletech» έως ότου ο Morita ανακάλυψει, ότι υπήρχε μια αμερικανική εταιρεία, που χρησιμοποιούσε ήδη την επωνυμία Teletech.
Το 1958 κατέληξαν στο όνομα «Sony», ως μείγμα δύο λέξεων: η μία ήταν η λατινική λέξη «sonus», η οποία είναι η ρίζα των λέξεων sonic (ηχητικός) και sound (ήχος) και η άλλη ήταν η λέξη «sonny», μια λέξη που στην αμερικάνικη αργκό σήμαινε νεαρό αγόρι.

Στη δεκαετία του 1950 στην Ιαπωνία, το «sonny» χρησιμοποιήθηκε στα Ιαπωνικά για να υποδηλώσει έξυπνους και ευπαρουσίαστους νέους και ως τέτοιους θεωρούσαν τους εαυτούς τους οι ιδρυτές της εταιρείας Akio Morita και Masaru Ibuka.

Η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο μαγνητόφωνο της Ιαπωνίας, που ονομάζεται Type-G. **πριν βεβαίως ονομαστεί Sony…

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #sony

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment