Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία SNK

Πριν ξεκινήσει την SNK, ο Eikichi Kawasaki, ιδρυτής της εταιρείας, διηύθυνε ένα καφέ και μια εταιρεία ξυλείας στην Οζάκα. Το 1979, η SNK παρουσίασε το παιχνίδι Ozma Wars, έναν κλώνο του Space Invaders.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ozma Wars θεωρείται ένα από τα πρώτα παιχνίδια που αντί για «ζωές», ο παίκτης διέθετε ένα ενεργειακό απόθεμα που μειωνόταν όταν δεχόταν χτύπημα από τον εχθρό.

Επίσης το Ozma Wars είναι γνωστό ως το δεύτερο βιντεοπαιχνίδι με κατακόρυφο προσανατολισμό και το πρώτο βιντεοπαιχνίδι με διέθετε «διαφορετικά επίπεδα».

Στις 22.07.1978 ιδρύθηκε επίσημα η εταιρεία «Shin Nihon Kikaku», ενώ η πρώιμη μορφή της είχε δημιουργηθεί το 1973.

Η SNK είναι γνωστή για αρκετές δημιουργίες βιντεοπαιχνιδιών και κυρίως για το Neo Geo.

Επίσης να αναφέρουμε ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια της εταιρείας, το Metal Slug το οποίο κυκλοφόρησε το 1996 για την παιχνιδοκονσολα Neo Geo.

Το 2001 λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η SNK, αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία της. Ο Kawasaki, αμφιβάλλοντας για το τέλος της εταιρείας, ίδρυσε την Playmore Corporation το 2001, η οποία κατείχε τη περιούσια της πρώην SNK Corporation.

Το 2003, η Playmore Corporation μετονομάστηκε σε SNK Playmore Corporation.

Το 2016, η SNK έβγαλε τη λέξη «Playmore» από το λογότυπό της και «επανασυστήθηκε» με το παλιό της σλόγκαν «The Future Is Now» αλλάζοντας το όνομά της σε SNK.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #metalslug #snk #OzmaWars #neogeo #videogames

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment