Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία SEGA

Ακούμε SEGA και σκεφτόμαστε Ιαπωνία, όμως οι ιδρυτές της εταιρείας ήταν Αμερικανοί και η αρχική εταιρεία είχε έδρα τη Χονολουλού της Χαβάης!

Ακούμε SEGA και σκεφτόμαστε Master System, Mega Drive, Game Gear, όμως η εταιρεία ξεκίνησε να παράγει τους εικονιζόμενους «κουλοχέρηδες» με βασικό πελάτη τον στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π.

Στις 03.06.1960 δημιουργήθηκε η εταιρεία SEGA από τους Martin Bromley και Richard Stewart.

Η ιστορία της όμως ξεκινάει το 1940 στις Η.Π.Α., όταν ο Martin Bromley και δύο ακόμη Αμερικανοί επιχειρηματίες, ο Irving Bromberg και ο James Humpert δημιούργησαν την εταιρεία Standard Games στη Χονολουλού της Χαβάης.
Στόχος τους ήταν να παράγουν μηχανές ψυχαγωγίας με κέρματα, συμπεριλαμβανομένων «κουλοχέρηδων» και να τις πωλούν σε στρατιωτικές βάσεις καθώς η αύξηση του προσωπικού με την έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου θα δημιουργούσε ζήτηση για ψυχαγωγία.

Το 1945, οι ιδρυτές πούλησαν την Standard Games και το 1946 δημιούργησαν την εταιρεία Service Games, εστιάζοντας στις υπηρεσίες προς τον στρατό. Το 1952 όταν η κυβέρνηση των Η.Π.Α. απαγόρευσε τους «κουλοχέρηδες» στην χώρα, ο Bromley έστειλε τους υπαλλήλους Richard Stewart και Ray LeMaire στο Τόκυο για να ιδρύσουν την Service Games της Ιαπωνίας με σκοπό την παροχή «κουλοχέρηδων» στις αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία. Ένα χρόνο αργότερα, και οι πέντε άνδρες ίδρυσαν την Service Games Panama για να ελέγχουν τα παραρτήματα των εταιρειών παγκοσμίως.

Το όνομα Sega, συντομογραφία των λέξεων Service Games, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1954 σε έναν «κουλοχέρη», τον Diamond Star. Λόγω της φήμης που προέκυψε από έρευνες σχετικά με παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές, που ακολουθούσε η Service Games Ιαπωνίας, η συγκεκριμένη εταιρεία διαλύθηκε στις 31 Μαΐου 1960.

Στις 3 Ιουνίου του 1960, ο Martin Bromley σε συνεργασία με τον Richard Stewart ίδρυσαν την SEGA όπως την ξέρουμε σήμερα.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #sega #games #mastersystem #megadrive #dreamcast #saturn

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment