Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία Kingston

O John Tu και ο David Sun γίνονται ακόμα πιο χαμογελαστοί -και όχι μόνο- κάθε φορά που αγοράζετε τηλέφωνο και επιλέγετε κάρτα μνήμης της Kingston.

Η πρώτη τους εταιρεία δεν πήγε καλά και το 1987 όταν ξεκίνησαν τη δεύτερη σε ένα γκαράζ, πουλούσαν τις μνήμες ram σε πακέτα των 10 τεμαχίων και δέχονταν μόνο μετρητά!

Το ότι είχαν χρήματα στα χεριά τους, τους βοήθησε να εκμεταλλευτούν την «κρίση» στην αγορά μνημών ram της εποχής και να προβαίνουν σε αγορά υλικών για την άμεση παραγωγή μνημών. Η κρίση αυτή κράτησε έξι μήνες στους οποίους η εταιρεία (Kingston) αναπτύχθηκε ραγδαίως.

Ο κινεζο-αμερικάνος John Tu (αριστερά) και ο ταϊβανο-αμερικάνος David Sun είναι οι  συνιδρυτές της Kingston Technology Company, Inc. Η εταιρεία εδρεύει στο Fountain Valley της Καλιφόρνια, αλλά δραστηριοποιείται παγκοσμίως.
Μαζί, δημιούργησαν μια επιχείρηση η οποία είναι πιο γνωστή ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων μνήμης υπολογιστών στον κόσμο.

Στις αρχές του 1980, ο Tu και ο Sun συναντήθηκαν στη Νότια Καλιφόρνια και εκεί ίδρυσαν την πρώτη τους εταιρεία, την Camintonn Corporation, με τον Tu βρίσκεται στην θέση του πρόεδρου από το 1982 έως το 1986.

Το 1986, η εταιρεία Irvine AST Research αγόρασε την εταιρεία τους για 6 εκατομμύρια δολάρια και ο Tu έγινε αντιπρόεδρος του τμήματος ψηφιακών προϊόντων και γενικός διευθυντής μέχρι το 1987.

Στις 17.10.1987 ο Tu και ο Sun ίδρυσαν την εταιρεία Kingston Technology.

Το 1992, η εταιρεία κατατάχθηκε στη θέση Νούμερο #1, ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ιδιωτική εταιρεία στην Αμερική.

Το 1996 ο Tu και ο Sun πούλησαν το 80% των μετοχών της Kingston στην Softbank, ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας, για το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 14 Δεκεμβρίου 1996, οι Tu και Sun διέθεσαν 71,5 εκατομμύρια δολάρια για μπόνους στους υπαλλήλους τους, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς. Ο καθένας από τους 550 εργαζόμενους της εταιρείας, έλαβαν κατά μέσο όρο 130.000 δολάρια.

Έπειτα από τρία χρόνια –το 1999- το επιχειρηματικό δίδυμο, επαναγόρασε τις μετοχές με το κόστος απόκτησης να φθάνει τα 450 εκατομμύρια δολάρια.

Τα τελευταία 20 χρόνια η εταιρεία Kingston έχει διαρκώς αυξανόμενη πορεία.

Ο Tu και ο Sun, φιγουράρουν ως δισεκατομμυριούχοι στο Forbes. Και οι δύο τους ενισχύουν οικονομικά πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Δείτε το βίντεο της Kingston σχετικά με την ιστορία της:

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Kingston #computer #memory #ram

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment