Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδρύθηκε η εταιρεία Eckert–Mauchly Computer Corporation (EMCC)

Στις 08.12.1947 ιδρύθηκε η εταιρεία Eckert–Mauchly Computer Corporation (EMCC) από τους εικονιζόμενους J. Presper Eckert και John Mauchly (αριστερά).

Μάλιστα το 1949, προσέλαβαν στην εταιρεία τους την Grace Murray Hopper ως ανώτερη μαθηματικό.

Ο BINAC (Binary Automatic Computer), ήταν ο πρώτος εμπορικός ψηφιακός υπολογιστής στον κόσμο και ήταν πρώτο προϊόν της εταιρείας τους. Ήταν επίσης το μόνο προϊόν καθώς η εταιρεία έγινε τμήμα της Remington Rand πριν ολοκληρώσει το επόμενο έργο της, τον UNIVAC (Universal Automatic Computer).

Πως όμως πήραν την απόφαση να την ιδρύσουν;

Μετά την σημαντική τους συμβολή στην κατασκευή των υπολογιστών ENIAC και EDVAC στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, οι Eckert και Mauchly δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία για την κατασκευή νέων υπολογιστών για εμπορικές και στρατιωτικές χρήσεις.

Ήλπιζαν να είναι οι πρώτοι που θα εκμεταλλευτούν τη νέα -τότε- ιδέα του υπολογιστή που θα μπορούσε να αποθηκεύσει ένα πρόγραμμα, αλλά παρεμποδίστηκαν από την έλλειψη χρημάτων και -σε κάποιο βαθμό- από τη γραφειοκρατία που περιέβαλε τον μοναδικό σημαντικό πελάτη τους, το Γραφείο Απογραφής των Η.Π.Α.

Αναζήτησαν άλλους επενδυτές αλλά ποτέ δεν είχαν αρκετά χρήματα για να ολοκληρώσουν σωστά τα έργα τους.

Η εταιρεία τους, στην πρώιμη μορφή της, ονομαζόταν Electronic Control Company, όταν όμως τελικά την ίδρυσαν, πρόσθεσαν και οι δύο επίθετά τους.

Το 1950 η εταιρεία πωλήθηκε στην Remington Rand, η οποία αργότερα συγχωνεύτηκε με την Sperry Corporation για να γίνει η Sperry Rand, θυγατρική της UNIVAC, και τελικά σήμερα υπάρχει με το όνομα Unisys.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #eniac #edvac #emcc #univac #unisys #Eckert #Mauchly

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment